SANT SADURNÍ INVESTEIX L'ARTISTA COM A JOVE DAMA CONFRARE D'HONOR

Pasión Vega canta les excel·lències del cava

D’esquerra a dreta, Carles Jiménez, Elisabeth Reyes, Pasión Vega i Marc Clotet celebren la investidura.

D’esquerra a dreta, Carles Jiménez, Elisabeth Reyes, Pasión Vega i Marc Clotet celebren la investidura. / RITA LAMSDORFF

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La cantant malaguenya va prometre «portar el cava allà on vagi amb molta passió» durant la cerimònia d’investidura dels Joves Confrares a Torre Ramona, la seu de la Confraria del Cava Sant Sadurní, que celebra la XXVIII Setmana del Cava.Pasión Vega,que està de gira amb el seu últim disc,Gracias a la vida, va rebre dissabte a la nit el títol de Jove Dama Confrare d’Honor, un nomenament que va celebrar ambElisabeth Reyes,acabada de coronar Reina del Cava.

En la cerimònia, també van ser investits com a Joves Confrares de Mèrit l’actorMarc Clotet(el professor de gimnàstica a la telesèrieFísica o Qímica), els periodistesBibiana Ballbé(presentadora del programaÀnima) iMiquel Valls(presentador deTVist), el sommelierBruno Murcianoi els cuinersRaül Balam Ruscalleda(cap de cuina a Momentos, de l’hotel Mandarín, i fill de la cuineraCarme Ruscalleda) iOriol Llavina(propietari i cap de cuina d’El cigró d’or, a Gelida, que a més aquest any ha estat elegit Jove Cuiner de l’Any a Catalunya).Carles Jiménez,president dels Joves Confrares, va encapçalar la cerimònia.

Notícies relacionades

La plantilla d’ambaixadors del cava no s’acaba aquí.Johan Swinen,l’ambaixador belga a Espanya, va ser investit dimarts passat Cavaller Confrare de Mèrit. El títol reconeix l’interès pel cava de Bèlgica, on l’any passat es van vendre 10 milions d’ampolles dels espumosos del Penedès. «En només 10 anys, el cava ha passat de ser un desconegut a convertir-se en tot un fenomen a Bèlgica», va afirmar el diplomàtic. Al seu costat, van ser investits amb el mateix títol el periodista belga Baudouin Haavaus, director de la revistaVino Magazine, i el xefJosé Díez Gorbea,que dirigeix el restaurant Neuze Neuze d’Anvers.

Els actes de la XXVIII Setmana del Cava culminaran el 31d’octubre, quanFerran Adriàserà investit Confrare d’Honor.