L'ACTOR INICIA A ESPANYA LA PROMOCIÓ D''ASALTO AL TREN PELHAM 123'

Denzel Washington s'engreixa per al cine

Denzel Washington.

Denzel Washington.

2
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA
MADRID

Professional, llest, intel·ligent, guapo, segur del terreny que trepitja i que la veterania no li jugarà cap mala passada, és a dir, que ningú li arrencarà una paraula que ell no vulgui pronunciar. L’actorDenzel Washington(Mount Vernon, Nova York, 1954) va desplegar ahir tota mena de qualitats durant la primera visita que fa a Espanya per raons de feina. Madrid va ser la primera escala de la promoció d’Asalto al tren Pelham 123, el seu últim treball, en què manté un duel interpretatiu ambJohn Travolta, amb qui també rivalitza en quilos, cosa en què coincideixen amb els altres dos veterans actors del repartiment,John Turturro iJames Gandolfi.

«A determinada edat és fàcil guanyar pes», va comentar entre som­riures l’actor, que ha perdut una gran part dels mitxelins que va agafar per interpretar el controlador del metro de Nova York que s’ha ­d’enfrontar a un exigent delinqüent (Travolta). «Em va semblar que anava millor amb un personatge que ja té una edat, que enyora els anys en què va ser sexi i que porta una arracada a l’orella», va explicar.

ELOGI A OBAMA / Més prudent fins a quedar-se gairebé mut, sense perdre el somriure, això sí, es va mostrar quan se li va preguntar per la possibilitat d’encarnarBarak Obama en el cine. En alguns mitjans es diu que ha rebutjat la proposta, però ahir, davant d’un grup de periodistes no va dir ni piu. Però sí que va elogiar la gestió del primer president negre dels EUA.

«Li vaig donar el meu suport econòmic i la meva dona va estar més implicada en la seva campanya. Vaig tenir l’honor d’obrir la cerimònia del seu jurament. Després, em va invitar a jugar a bàsquet a la Casa Blanca però encara no hi he anat. ¡Tothom vol anar a veure’l!», va exclamar.

Aficionat al futbol ame­ricà, va reconèixer el «talent» dePau Gasol,un esportista «com una gasela». Tot i que mai ha protagonitzat cap film sobre aquest esport, Washington va aprofitar per fer un joc de paraules alhora que es va treure el clixé d’estrella. «Jo volia ser jugador de futbol». Davant l’estranyesa de l’interlocutor, que creia tenir al davant un tros d’actor vocacional, va aclarir: «Volia actuar com un atleta». Però el que al protagonista deMalcom X li interessa explicar són els canvis que està introduintObama,«despertant la societat» nord-americana i «obrint la porta a la comunicació amb tot el món».

Amb dos Oscars guanyats –Temps de glòria iTraining day– aWashington el que ­realment li importa és que li donin el premi de l’Acadèmia de Hollywood com a director. Està pensant en la seva tercera pel·lícula darrere de la càmera, de la qual tampoc va dir res.

AmbAsalto al tren Pelham 123és el quart cop que treballa a les ordres deTony Scott, les mateixes que ambSpike LeeiJonathan Demme.

Notícies relacionades

Amb gairebé 40 ­pel·lícules en la seva carrera, el protagonista d’Hu­racán Carterva lamentar la pressió que exerceixen les empreses propie­tà­­ries dels estudis de ­Ho­lly­­wood

per treure’n la màxima rendi­­ bi­litat. «Ells volen un gran rendiment per als seus accionistes. Després d’entrar en bor­sa hi ha més pressió per guanyar diners. I això afecta el material que t’arriba.També ha passat amb la premsa».