L'ACTOR ESGOTA LES ENTRADES PER A QUATRE ACTUACIONS A LOS ANGELES

Kirk Douglas assalta els escenaris als 92 anys

Kirk Douglas i el seu fill, Michael, a l’arribar a la festa dels Oscars de Vanity Fair, el 22 de febrer.

Kirk Douglas i el seu fill, Michael, a l’arribar a la festa dels Oscars de Vanity Fair, el 22 de febrer. / REUTERS / DANNY MOLOSHOK

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN
NOVA YORK

Kirk Douglas sempre ha donat la benvinguda als reptes i avui, als 92 anys, més d'una dècada després de patir una apoplexia que va danyar la seva parla, ho demostra. El protagonista de pel.lícules imprescindibles com Espàrtac assalta a partir d'avui les taules amb un espectacle autobiogràfic, Abans que oblidi. I ho farà tres dies més en un teatre de Los Angeles renovat amb una donació de gairebé dos milions d'euros seva i de la seva dona, Anne, i rebatejat en honor seu. I l'afecte i l'expectació abunden: totes les entrades es van esgotar així que van sortir a la venda.

"Mai havia volgut ser actor de cinema", ha dit en un dels assajos l'intèrpret amb un currículum de més de 75 títols, "alguns de bons, alguns de dolents, masses". "El meu objectiu en la vida era ser estrella a l'escenari. I ara sé com fer-ho --ha dit en to de broma--: ¡construeix el teu propi teatre!".

EXPERIÈNCIA TRANSFORMADORA

Notícies relacionades

El pare de Michael Douglas ha explicat en una entrevista amb Los Angeles Times que l'apoplexia --per la qual va pensar a suïcidar-se, segons va confessar en un llibre autobiogràfic-- va canviar la seva manera de veure les coses. I la transformació el va portar a escriure l'espectacle: 90 minuts en què combina monòlegs en clau de comèdia amb vídeos de les seves interpretacions i aparicions, com l'obtenció de l'Oscar honorífic el 1996.

"Tothom ha de fer inventari en algun moment de la seva vida --ha dit--. Jo he tingut una vida interessant i ho he posat tot junt perquè cobri sentit".