CONFIRMAT PEL SEU PORTAVEU

L'excanceller alemany Helmut Kohl preveu casar-se als 78 anys amb la seva nòvia de 43

El polític, viudo des del 2001, preveu contraure matrimoni amb Maike Richter, la seva parella des de fa quatre anys

2
Es llegeix en minuts
EFE
BERLÍN

L'excanceller alemany Helmut Kohl, de 78 anys, i viudo des del 2001, planeja contraure matrimoni amb Maike Richter, de 43, amb la qual manté una relació sentimental des de fa quatre anys.

Ulrich Pohlmann, cap de l'oficina de Kohl, ha confirmat la informació que publica el rotatiu Bild amb un gran titular que ocupa la meitat de la seva portada, on assenyala que el veterà líder cristianodemòcrata, que va governar Alemanya entre el 1982 i el 1996, té intenció de formalitzar la seva relació amb la dona que ja fa uns quants anys també l'acompanya en actes oficials.

Però el col·laborador de l'excanceller no ha volgut parlar de la possible data del casament, ja que "es tracta d'una qüestió privada", i ha evitat igualment oferir detalls sobre la relació.

N'ha informat els seus fills

Bild destaca que l'excanceller ja ha informat sobre la decisió de casar-se als seus fills Walter i Peter, així com al seu cercle d'amics, i que el casament se celebrarà quan Kohl estigui recuperat de la lesió soferta al cap després d'una caiguda fortuïta a casa seva, a Ludwigshafen.

Després de ser operat a finals de l'any passat d'un genoll i quan estava en fase de recuperació, el veterà polític va tenir una caiguda accidental a casa i es va donar un cop al cap, fet que li va causar lesions que el van portar a ser intervingut immediatament a l'Hospital Universitari de Heidelberg.

Alta funcionària del Ministeri d'Economia

L'excanceller va abandonar l'hospital fa dues setmanes i és sotmès des d'aleshores a un procés de rehabilitació, encara que els metges, segons Bild, estan convençuts que la seva recuperació és pràcticament un fet i que ben aviat podrà fer vida normal.

Durant aquest temps, Maike Richter, alta funcionària al Ministeri germànic d'Economia, ha demanat una excedència per poder cuidar personalment l'antic canceller, amb el qual forma parella des del 2004, tres anys després de la mort de la primera esposa de Kohl, Hannelore, que es va suïcidar als 68 anys.

Pràcticament inseparables

Notícies relacionades

Helmut Kohl i Maike Richter van passar junts les seves primeres vacances el Nadal del 2004 a Sri Lanka, on van ser testimonis del tsunami que va arrasar els països riberencs de l'Oceà Índic. La doctora en Economia va ser introduïda en el cercle familiar amb motiu del 75è aniversari de Helmut Kohl, l'abril del 2005, i també va ser a la festa onomàstica conjunta que van celebrar a Moscou l'excanceller i el seu amic Mikhaïl Gorbatxov, l'últim president soviètic, quan tots dos van complir 77 anys.

El canceller de la unificació alemanya i la seva jove parella també han viatjat junts a Washington per reunir-se en privat amb els expresidents nord-americans George Bush i Bill Clinton, i són pràcticament inseparables.

Temes:

Helmut Kohl