EL POPULAR CINEASTA DESCRIU EN EL SEU BLOC LA FESTA DE LA ROSA DE MÒNACO DEDICADA A LA 'MOVIDA'

Almodóvar es declara fan de Carolina de Mònaco i el seu marit

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

AmbPedro Almodóvarno val la dita de "cria fama i posa't a jeure". Ell se la treballa, la fama. Per si fos poc, ara s'ha fet cronista de l'alta societat, i en el seu bloc explica amb detall la seva coronació com a gran emperador (la definició és seva) de lamovidamadrilenya de la dècada dels 80 al Ball de la Rosa de Mónaco. En un moment esmentaTruman Capoteperò reconeix que no està a la seva altura descriptiva.

El guanyador de dos Oscars confessa que va tenir certa por que la festa fos un desastre però, davant la devoció que sent perCarolinaiAlbert,estava disposat a mentir. "Hi havia la possibilitat que no hi hagués química amb ses serenes alteses", escriu. Però no va ser així. Amb tota la parafernàlia iconoclasta almodovariana desplegada a l'Sporting Club de Montecarlo, descriu la primera dama com la "gran senyora del dia i de la nit" que entra a la sala "enganxada a una copa de cava".

Ella treballa amb la "dedicació, autenticitat i responsabilitat d'un director de cine o d'un entrenador de futbol", prossegueixAlmodóvarsense explicar aquesta pintoresca comparació.Carolinael va rebre amb "el caliu i la complicitat d'una vella amiga", empatia que va durar mentre van estar al Principat.

ENCANTAT AMB LA FILLA DE CAROLINA

Notícies relacionades

La princesa li va presentar la seva família. "El seu dolç germà, el príncepAlbert(se'm va dirigir en espanyol, encantador), el seu divertit marit,Ernest de Hannover(una de les grans revelacions per a latroupeespanyola, un individu llest, intel.ligent, molt culte i en tot moment mirant d'entretenir, un autènticshowmanen la distància curta)".

També va quedar encantat ambCarlota, la filla de la princesa, "una de les criatures més boniques que he vist a la meva vida". Però la nòvia d'Albertno devia ser del seu gust; la tracta fredament. "Em van presentarCharlene Wittstock,però ni ella es va assabentar del meu nom ni jo del seu". Però es refereix a ella com la "nedadora sud-africana" i justifica que no li fes cas en el sopar, tot i estar asseguda al seu costat, a causa d'una sordesa de l'orella dreta.