ALTERCAT DE MATINADA

Melendi atribueix els fets a la seva "por a volar" i demana disculpes al passatge

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

Melendi ha atribuït avui l'incident que ha tingut lloc durant un vol de Madrid a Mèxic a la seva "por a volar", que l'ha portat a "prendre unes copes" per desinhibir-se, però de sobte s'ha sentit "temorós" que li agafés un "atac de pànic" i "agitat" ha demanat a la tripulació de l'avió que li servissin "un combinat" segons "el dret" que, creu, "li atorga el bitllet d'avió adquirit" per al seu vol.

No obstant, el cantant asturià ha demanat disculpes al passatge i a qui s'hagi pogut sentir perjudicat per la seva actuació.

"Era el meu primer vol transoceànic --ha explicat en un comunicat-- i en previsió de la meva por he optat per prendre un parell de copes abans d'embarcar per, en la mesura del possible, desinhibir-me d'aquesta dificultat. Una vegada començat el vol, i després d'un cert temps de tranquil·litat a l'avió, he començat, sincerament, a sentir-me intranquil i temorós que es pogués desencadenar en mi un atac de pànic dins de l'avió".

Discussió amb un membre de la tripulació

Davant tal "indesitjable sensació", que segons Melendi li "resulta difícil de controlar", ha sol·licitat a la tripulació, "certament agitat", que li servissin "un combinat". En aquest sentit, el cantant ha defensat el seu dret a realitzar aquesta petició, que considera "justa i molt normal".

Al rebre una negativa per part de la tribulació amb l'argument que ja havia begut prou, el cantant reconeix que, "inquiet", ha increpat el membre de la tripulació --"potser pujat de to", ha admès-- i llavors s'ha iniciat una discussió entre tots dos.

"Hi hagut per part meva algun insult, del qual em penedeixo i em retracto, però en el context d'una discussió recíproca al voltant del que jo considero el meu dret com a client de la companyia aèria. Lluny de ser diplomàtic, el membre de la tripulació ha entrat a fons i m'ha desafiat personalment. L'enfrontament ha pujat de to però sempre de forma estrictament verbal, fins que ha arribat la calma", ha explicat Melendi.

Quan "l'enfrontament" estava solucionat, en opinió del cantant, ja que ell ha desistit de seguir discutint, el comandant ha decidit "de forma absolutament desproporcionada i innecessària" tornar a Madrid, una "greu mesura molt inconvenient i perjudicial per a tot el passatge" i, segons el cantant, "sense que hi hagués en aquell moment cap situació de risc explícit ni patent per a res ni ningú a l'avió".

El vol podia haver continuat, segons el cantant

Notícies relacionades

Segons el relat que dels fets ha fet Melendi, en aquell moment la tripulació ha informat els passatgers que, per culpa del cantant, l'avió tornava al seu punt de partida. En aquest sentit, assegura que no creu que ell fos responsable d'aquesta decisió i ha recalcat que "el vol podia i devia perfectament haver continuat amb absoluta normalitat i sense cap risc per a res ni per a ningú".

Finalment, Melendi ha demanat disculpes per si la seva conducta, "certament pujada de to", hagués molestat o ocasionat algun inconvenient a qualsevol dels passatgers o membres de la tripulació de l'avió. "Reitero les meves disculpes a tots, el meu profund malestar pel que ha passat i el meu penediment d'allò que estrictament a mi em pertoca", ha conclòs.

Temes:

Melendi