LA PRINCESA D'ASTÚRIES RECULL EL TÍTOL DE FILLA PREDILECTA DE LA CIUTAT QUE LA VA VEURE NÉIXER

Letizia assegura que ha après a estimar Espanya a Oviedo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / OVIEDO

Letizia Ortizva rebre ahir emocionada el títol de filla predilecta d'Oviedo, la ciutat que la va veure néixer fa 35 anys, en un acte que ha estat ajornat quatre anys pels embarassos de la princesa i per problemes d'agenda.Letizia,que va repetir l'abric i el vestit de tons blaus deFelipe Varelaque va lluir el Dia de la Hispanitat, va estar emparada pel seu marit, el príncepFelip,i per la seva àviaMenchu Álvarez del Vallei la seva tiaHenar Ortiz.Molts ciutadans d'Oviedo van desafiar la freda tarda, en què els termòmetres van baixar fins als 11 graus, per concentrar-se davant el consistori i saludar els Prínceps.Felipva arribar a demanar disculpes al públic per haver de deixar-los per assistir a l'acte.

La concessió del títol va ser aprovada pel ple de l'ajuntament d'Oviedo el 3 de desembre del 2003 després que es fes públic el compromís de la periodista amb l'hereu de la Corona espanyola.

En l'acte, que es va celebrar al saló de plens de l'ajuntament de la ciutat davant un centenar de convidats, la princesa es va declarar emocionada i orgullosa per la distinció. "Aquí, vivint cada dia, he après a estimar i admirar aquesta terra, Astú- ries, i tot Espanya", va dir.

Letiziava assegurar que no era fàcil "trobar les paraules justes" amb què expressar el significat especial que tenia per a ella acudir a l'acte en companyia del Príncep. "Amb ell comparteixo un intens afecte per Oviedo i per tot Astúries. Ell n'és alcalde honorari des de fa gairebé 20 anys i els asseguro que m'ho recorda sempre amb orgull i gratitud", va manifestar.

Notícies relacionades

A continuació es va referir a Oviedo com la ciutat dels seus records. "Podria parlar de milers, tots preciosos" i va recalcar la seva condició de ciutadana d'Oviedo i de filla i néta d'asturians. "M'hi sento molt lligada. Aquí hi ha el meu col.legi, el meu institut, el lloc on vaig sentir per primer cop que començava la meva vida professional". La Princesa va prometre tornar a la ciutat ambFelipi les infantesElionoriSofia.

L'acte d'ahir és el primer que presidiran els Prínceps d'Astúries, que entregaran els premis que porten el seu nom, i que s'estaran al Principat fins dissabte, jornada en què lliuraran a Moreda el premi al poble exemplar.

Temes:

Oviedo Astúries