Llibre polèmic

El nòvio de Versace carrega contra Donatella en un llibre

La germana del modista intenta evitar la publicació del volum, segons Antonio D'Amico

2
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH / ROMA

El llibre que ha escritAntonio D'Amico,parella deGianni Versacedurant 15 anys, no dissiparà cap dels nombrosos dubtes sobre el violent assassinat del modista, ni sobre les presumptes i insinuades relacions de la firma amb alguna de les màfies italianes. Però farà parlar sobre les relacions entreSantoiDonatella Versacei entre ells iAntonio D'Amico,la parella deGianni.

Sempre que hi hagi alguna editorial que decideixi publicar el llibre, que porta el títol deYour song,tret d'una coneguda cançó d'Elton John,bon amic deGianni.Perquè resulta que el llibre havia de sortir al setembre publicat per l'editorial Mediane, però encara no és a la venda.

D'Amicoha insinuat queSantoiDonatellaestarien tramant per impedir-ne la publicació, perquè, pel que sembla, no saben què han de fer amb elviudodeGianni,que cobra 25.000 euros al mes de pensió i que comptava amb el dret d'ús de les nombroses mansions de la família. Un dret al qualD'Amicoha renunciat en aquests anys a instàncies deDonatella.

"No és cap novetat queDonatellano m'ha apreciat mai, ni tan sols durant els 15 anys que vaig estar ambGianni",ha declaratD'Amico.Antoniolamenta que de tant en tant es voldria recollir davant l'urna amb les cendres del dissenyador però no ho pot fer. L'urna és a l'interior de la vil.la familiar.

El llibre relata, entre altres detalls, la gran decepció deGiannial saber que la seva germana esnifava cocaïna, fet admès per la interessada.

Pel que sembla, el dia que ho va descobrirGianni,que portava una vida milionària però frugal de vicis, va posar el crit al cel. La circumstància desmentiria la germana, que en una confessió recent va datar l'ús de drogues personals a partir de la mort del germà.

L'autor del volum explica que ha decidit posar per escrit la seva experiència de 15 anys ambGianniper "fer entendre a la gent, i encara n'hi ha molta que no ho ha entès, què és i com pot ser una gran història d'amor entre dues persones del mateix sexe".

El text es presenta en forma d'entrevista, duta a terme pel periodistaRody Mirri,i, probablement, alimentarà les revistes del cor, a més a més d'oferir algun detall sobre la reservada existència del fundador d'una de les firmes més conegudes d'Itàlia i del món.

Respecte a l'assassinat deVersace,que va tenir lloc el 15 de juliol de 1997 a Miami,D'Amiconomés ofereix la llista de les diverses hipò-

tesis amb què ja s'havia especulat en els dies i els mesos posteriors al crim. Segons la policia --que durant la recerca va matar l'autor de l'homicidi--Gianniva ser abatut perAndrew Cunanana les escales exteriors de la seva vil.la, a Ocean Drive.

Notícies relacionades

A part de saber queCunananiVersaceno es coneixien, tampoc es va aportar cap raó creïble per explicar l'homicidi, que es va inscriure a la llista de les víctimes d'un assassí en sèrie i el tema va quedar tancat.

Després de la mort deGianni,elsVersacees van trobar amb una persona estranya a la família, malgrat queAllegra,la filla deDonatella,també li diguésoncle.I van començar els problemes. Primer van demanar aD'Amicoque renunciés a l'usdefruit de les residències familiars i després, segons l'interessat, estarien tramant per impedir la publicació del llibre sobre els seus anys de parella ambGiannii, d'alguna manera, amb la seva família. ¿Una venjança? "Només serà una manera de trobar una mica de consol", explica enigmàticamentD'Amico.