1 d’octubre

Més d’un centenar de persones celebren a Gavà el Dia Internacional de les Persones Grans

Durant l’acte, l’alcaldessa també va presentar ‘Gavà al costat de la gent gran’, un programa d’activitats dirigides cap a les persones grans, que es farà del 24 al 28 d’octubre

Més d’un centenar de persones celebren a Gavà el Dia Internacional de les Persones Grans

el burguers digital

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’un centenar de persones van assistir dissabte passat, 1 d’octubre, al parc municipal Torre Lluc de Gavà (Baix Llobregat) per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, amb l’objectiu de conscienciar la societat de l’estat i dels desafiaments als quals s’enfronten les persones grans.

Es va organitzar un acte de la mà del Fòrum G3 i de l’Ajuntament de Gavà, on també va participar l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. Durant la jornada es va llegir el manifest i els assistents van participar en un passeig que va recórrer diferents llocs del municipi.

En declaracions a El Bruguers Digital, Badia va remarcar que amb aquest acte es volia «donar rellevància al que és la capacitat de resiliència de les dones, especialment les dones grans que pateixen dos tipus de desigualtats: una és per l’edat i l’altra és per gènere». L’alcaldessa va voler reafirmar la «força de les dones grans», va comentar que «en aquest sentit cal tenir en compte la força, l’empenta, les ganes de fer coses dels nostres avis i sobretot de les dones. També quines són les incidències que existeixen a nivell econòmic, social, d’atenció sanitària, que qui més pateixen avui dia aquestes problemàtiques són les dones, són les dones grans».

‘Gavà, al costat de la gent gran’

Durant l’acte, l’alcaldessa també va presentar ‘Gavà al costat de la gent gran’, un programa d’activitats dirigides cap a les persones grans, que es farà del 24 al 28 d’octubre. Des del consistori han informat que tota la programació ha sigut dissenyada i pensada transversalment amb altres departaments com cultura, igualtat i educació.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Badia va comentar en relació amb la setmana dirigida a la gent gran que «cada dia es proposa una activitat diferent perquè la gent pugui aprofitar i realitzar des de xerrades, trobades de tertúlia, zumba o una activitat esportiva concreta a la Torre Lluch». L’alcaldessa va afirmar que l’objectiu de la setmana plena d’activitats era donar «cabuda a les persones grans, donar-los una benvinguda i un propòsit perquè puguin compartir aquests avenços»

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà