Pròxim mes de setembre

El cementiri municipal de Gavà encara una nova ampliació i la creació d’un espai de dol perinatal

  • L’obra comporta una inversió de mig milió d’euros

  • Es construiran fins a 200 nínxols i nous accessos, es «millorarà» la connexió i s’habilitaran nous espais

El cementiri municipal de Gavà encara una nova ampliació i la creació d’un espai de dol perinatal

ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha donat llum verda al projecte que permetrà l’ampliació extramurs del cementiri municipal i la creació, dins de les dependències actuals, d’un espai de dol gestacional i perinatal.

La intervenció permetrà ampliar la superfície actual en 7.242 metres quadrats. D’aquests, 3.790 metres quadrats s’integraran al recinte actual i acolliran 1.064 nínxols i 630 columbaris nous. I 3.452 metres quadrats es destinaran a la creació d’un aparcament i una plaça adjunta.

La proposta pretén visualitzar l’illa del cementiri dins de la trama urbana de Gavà com «un espai de transició» entre el parc del Garraf i la ciutat consolidada. El projecte introdueix espais enjardinats i vegetació amb l’objectiu, segons el consistori, de «millorar» la percepció de la ciutadania davant l’equipament, que tindrà una clara funció ambiental: retenció de la contaminació atmosfèrica i oxigenació de l’aire, reducció de l’impacte acústic i creació d’espais d’ombra per evitar l’efecte illa de calor.

El projecte té previst executar-se per fases, atenent les necessitats que es vagin generant en els pròxims anys. Per tant, es té previst que les obres de la primera fase comencin el pròxim mes de setembre, amb un pressupost de mig milió d’euros.

Creació d’un espai de dol gestacional i perinatal

Es crearà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal. Per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, es tracta «d’una zona que permetrà respondre a les sensibilitats dels nous temps i resoldre una falta històrica». Aquesta nova instal·lació s’ubicarà a la zona més antiga del cementiri.

El present projecte també preveu el tancament del cementiri, ja que es val crear una tanca que tingui el mínim impacte possible, però amb l’objectiu d’impedir l’accés incontrolat de persones a l’interior.

La tanca, que se situarà al carrer de l’Argila, serà més baixa i transparent, mentre que la del carrer deSant Lluís serà més alta i de formigó, que es cobrirà amb plantes enfiladisses per minimitzar-ne l’impacte.

Nou accés i aparcament

Actualment, els cotxes de morts tenen cada vegada més amplada, fet que impossibilita que accedeixin a la part original del cementiri. Per solucionar-ho, s’enderrocarà part d’un edifici de nínxols, i així els vehicles podran entrar a la part més antiga.

Notícies relacionades

L’ampliació del cementiri comportarà la creació d’un aparcament amb accés des del carrer de Sant Lluís i es disposarà de 106 places. Per l’alcaldessa, aquesta actuació «permetrà cobrir la demanda d’aparcament dels usuaris del cementiri».

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà