Guardons

Gavà se situa com a ciutat finalista dels premis European Green Leaf

Les ciutats de Valongo i Winterswijk guanyen el premi, una dotació econòmica per implementar iniciatives i mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental

Gavà se situa com a ciutat finalista dels premis European Green Leaf

European Green Leaf

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà (Baix Llobregat) ha passat a formar part de la xarxa Green Leaf Network per la seva condició de finalista dels premis European Green Leaf, impulsats per la Comissió Europea. Aquesta xarxa fa dues trobades l’any per compartir coneixement i experiències pràctiques en sostenibilitat urbana.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, destacava a les seves xarxes socials que per a ella és «una satisfacció que Gavà formi part de la Xarxa European Green Leaf».

Ciutats candidates

La ciutat del Baix Llobregat ha sigut l’única ciutat de l’Estat espanyol finalista dels premis European Green Leaf 2022 per a ciutats d’entre 10.000 i 100.000 habitants i competia amb Bistrița (Romania), Elsinore (Dinamarca), Treviso (Itàlia), Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos).

El guardó va ser per Valongo (Portugal) i Winterswijk (Països Baixos) que s’emporten un premi econòmic de 200.000 euros per implementar iniciatives i mesures per millorar la sostenibilitat mediambiental de les ciutats.

Col·laboració entre ciutats

Així mateix, els guanyadors i els finalistes uneixen esforços i amplien les xarxes de Green Capital i Green Leaf. Presidides per la Comissió Europea i en estreta col·laboració amb els guardonats de l’any en curs, aquesta xarxa de ciutats europees comparteixen el seu treball i inspiren altres ciutats a seguir els seus passos.

El títol European Green Capital ha anat cap a Tallinn (Estònia), que competia per al guardó amb Helsingborg (Suècia), Cracòvia (Polònia) i Sofia (Bulgària). La guanyadora d’aquesta categoria ha rebut un premi econòmic de 600.000 euros.

Reconeixement

Notícies relacionades

Aquests guardons atorgats per la Comissió Europea per reconèixer el treball de les administracions municipals en la construcció de la resiliència urbana i la sostenibilitat. Una tasca que, com remarca la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, pren especial rellevància en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica sense precedents.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO