Ajuntament

Gavà torna a reestructurar el cartipàs municipal

L’alcaldessa, Gemma Badia, reorganitza el Govern municipal amb una nova estructura d’àmbits i les corresponents tinentes d’alcaldia i regidories delegades

Gavà torna a reestructurar el cartipàs municipal

Ayuntamiento de Gavà

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà (Baix Llobregat), Gemma Badia, ha firmat avui el decret que estableix el nou cartipàs municipal, després d’una modificació feta el juny i de la seva elecció com a alcaldessa en el ple del 12 de juliol, que va obligar a reestructurar l’alcaldia. Els canvis suposen una reorganització dels àmbits amb les corresponents tinences d’alcaldia i regidories delegades i entraran en vigor l’1 de setembre.

Badia ha explicat en la presentació del nou cartipàs que «després del relleu a l’alcaldia, es feia necessària la reestructuració del Govern municipal. Els canvis responen, tant en les persones com en les competències, a les necessitats que hem d’afrontar en aquesta segona part del mandat municipal». L’alcaldessa destaca que «aquests canvis s’han parlat amb tots els meus companys i companyes, s’han consultat i he preguntat per saber la seva opinió».

Badia ha parlat de les principals fites que encara en aquesta segona part de mandat i que passen per «polítiques de carrer, de proximitat, de barri, de manteniment dels equipaments, obres, inversions, les persones per davant de tot, la promoció de la ciutat i el control pressupostari».

Nova organització

Dins el Govern municipal Jordi Tort segueix com a primer tinent d’alcaldia i portarà l’àrea de Governança, Gestió Interna, Desenvolupament Econòmic Sostenible i Projecció de la Ciutat. Aquest àmbit unifica les actuacions en matèria de gestió interna i finances de l’ajuntament i també de Promoció Econòmica.

Dins aquesta àrea, José Manuel Vara serà regidor de Gestió Interna i Serveis Generals. Alba Riba ocuparà de la regidoria de Comerç i Cristina Agustí serà la regidora de Govern Obert i Participació Ciutadana.

Rosa María Fernández serà la tinenta d’alcaldia responsable de l’àrea d’Urbanisme, Vivenda, Obres i Sostenibilitat Ambiental. Es desfà el que es va decidir fa uns mesos i recupera el desenvolupament del Programa d’Inversions d’Obres Municipals. L’única regidora d’aquest àmbit és Mercè Campodarve, que portarà Educació i Sensibilització Mediambiental, com fins ara.

Èric Plaza deixa les competències d’Igualtat que tenia fins ara i passa a l’àmbit de Manteniment i Qualitat de l’Espai Públic i els Barris, que aglutina el conjunt d’accions per garantir la qualitat, neteja i bon estat dels carrers i places. D’aquest àmbit depenen la regidoria delegada de Manteniment de Barris, Civisme i Convivència a càrrec de Julio Tenorio i la regidoria delegada de Salut Pública i Animals, que portarà Alba Riba.

Finalment, Ester Zamorano seguirà com a quarta tinenta d’alcaldia, amb Polítiques d’Igualtat i Joventut en l’àmbit de Benestar, Educació i Cultura.

Les regidories adscrites són la d’Inclusió Social, que portarà Mercè Campodarve i la triple regidoria de LGTB i Feminisme, Joventut i Drets Humans, Salut Comunitària i Cooperació, que passen a mans d’Alba Riba. Completen el cartipàs, Luis Guitart com a regidor d’Esports, Mediació i Nova Ciutadania i Cristina Agustí que portarà també Serveis Socials i Gent Gran.

Regidories de barri

Quant a les regidories de barri, s’han modificat amb l’objectiu de «respondre a les necessitats de cada barri i comptar amb un regidor o regidora al carrer, escoltant la ciutadania».

Les regidories de barri s’estructuren així: Jordi Tort és el regidor d’Ausiàs Marc, Can Ribes i les Panes; Rosa Maria Fernández regidora de barri de Can Tintorer, Can Pere Bori i Gavà Mar; Èric Plaza del barri de la Sentiu i Bruguers; Ester Zamorano regidora de barri del Centre, Can Serra i Balet i Àngela Roca; Julio Tenorio de Ca n’Espinós, Can Tries, Barceloneta i les Ferreres i Alba Riba regidora de barri de Bòbiles-Diagonal, les Colomeres i Santa Teresa.

Notícies relacionades

La Junta de Govern Local, que presideix l’alcaldessa, està integrada per Jordi Tort, Rosa Maria Fernández, Èric Plaza, Ester Zamorano, Alba Riba, Julio Tenorio i Luis Guitart.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments