Arqueologia

Descobreixen nous accessos a les mines neolítiques de Gavà

Els arqueòlegs han fet excavacions a les Farreres i també han trobat evidències de l’ús agrícola d’aquestes terres durant l’etapa moderna

Descobreixen nous accessos a les mines neolítiques de Gavà

El Bruguers digital

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant aquests dies s’està fent la segona intervenció arqueològica de camp en el projecte d’investigació del sector de les Ferreres de les mines neolítiques de Gavà (Baix Llobregat) segons informa el Bruguers digital. La primera intervenció es va realitzar el mes de novembre passat i aquest estiu s’han reprès els treballs des de principis de juliol. El que es fa és continuar treballant per localitzar els accessos miners dels quals ja es tenien alts indicis arran de la construcció d’edificis en aquesta zona.

Ferran Borrell investigador de Milà i Fontanals CSIC assegura al digital local que les troballes confirmen «la intensitat de l’activitat minera durant la prehistòria en aquest sector, perquè si fa 20 anys sabien que hi podia haver fins a cinc entrades, amb la campanya de novembre i el que portem hem descobert de 10 a 12 accessos més».

Altres usos

Es pot dir que les investigacions aboquen indicis que també hi podria haver hagut explotació minera en superfície en format de trinxera, però seran necessàries noves intervencions per poder acabar de confirmar-ho.

També s’han trobat evidències d’usos agrícoles d’aquestes terres en etapes més modernes perquè s’han localitzat rases de vinyes i trinxeres on es cultivaven arbres, que podrien ser oliveres o fruiters. En pocs dies s’acabarà la intervenció i Borrell espera que la Generalitat aprovi nous fons que els permetin seguir amb aquesta investigació els pròxims quatre o vuit anys «amb l’objectiu d’excavar a l’interior de les boques de mina localitzades».

Notícies relacionades

El treball d’aquesta segona fase d’excavació s’acabarà amb la topografia, la fotogrametria i el registre de tot el que ha trobat. A partir d’aquí es cobrirà la zona perquè quedi protegida mentre es reprenguin nous treballs.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Arqueologia