On Catalunya

Platges

Nova aportació de sorra a la platja de Gavà per pal·liar la regressió

A partir d’aquest divendres es tancaran els accessos a la platja dels carrers Cadaqués i Arenys

Nova aportació de sorra a la platja de Gavà per pal·liar la regressió

Ayuntamiento de Gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir d’aquest divendres 2 de juliol, la platja de Gavà (Baix Llobregat) rebrà una nova aportació de sorra per pal·liar les pèrdues provocades pels temporals. L’aportació serà de 20.000 metres cúbics i correspon a la reposició anual de sorra a càrrec de l’Autoritat Portuària de Barcelona, en aplicació de la Declaració d’Impacte Ambiental de les obres d’ampliació del Port. Unes intervencions que es realitzen des de l’any 2015, coincidint amb l’inici de la temporada de platges, amb un parèntesi a l’estiu del 2016.

La reposició es farà en dos punts concrets: una entre el carrer Cadaqués i passat el carrer Arenys, i l’altra entre els carrers Premià i Begur. En el primer tram es vessaran uns 15.000 metres cúbics, i en el segon, uns 5.000.

Origen de la sorra

La sorra, procedent del fons marí de Port Ginesta, es transportarà amb una draga fins a la platja de Gavà, on es vessarà mitjançant una tuberia submergida. Posteriorment, i amb maquinària adequada, es distribuirà de manera uniforme en altura i no en amplada, seguint l’estratègia municipal de protecció de la costa cap als temporals i el fenomen de la regressió.

Limitacions d’accés

Notícies relacionades

Durant sis dies quedarà restringit l’accés a l’àrea de treball, que es farà per trams d’uns 150 metres de llarg. Aquesta zona de treball i la corresponent limitació d’accessos s’aniran traslladant des del costat Castelldefels de l’actuació en direcció Viladecans a mesura que avancin les tasques de reposició de sorra i fins a arribar al carrer Begur.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Platges