Innovació i municipalisme

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals reconeix dues iniciatives de Gavà per fer front a la pandèmia

La Federació de Municipis i la Fundació Pi i Sunyer reconeixen la qualitat i innovació del servei ‘Gavà t’ajuda’ i la web ‘Gavà Impulsa’ com a resposta àgil i eficaç a l’impacte de la Covid-19

nou-servei-atenci-lgtbi

nou-servei-atenci-lgtbi

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha sigut reconegut per la innovació i qualitat de dues iniciatives que s’han incorporat com a bones pràctiques al Banc de Bones Pràctiques impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i locals per promoure la millora i la innovació en els governs locals.

Aquest espai, que detecta, recull i difon bones pràctiques sobre polítiques locals d’interès per als municipis catalans, ha valorat les actuacions municipals que hagin respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la Covid-19.

Els projectes incorporats en aquest recopilatori han sigut Gavà t’ajuda, el servei d’assistència i voluntariat posat en marxa durant els mesos de confinament arran de la pandèmia, i Gavà Impulsa, una plataforma de consulta ‘online’ per a comerços, emprenedors i empreses.

Servei d’assistència

El servei Gavà t’ajuda ha sigut reconegut com a bona pràctica. Aquesta és una iniciativa que ha permès recolzar diferents col·lectius, com la gent gran o persones amb problemes de mobilitat i salut, que poguessin quedar desateses durant la pandèmia, especialment durant la primera etapa, marcada pel confinament domiciliari.

Inicialment es va dissenyar com a base un servei telefònic que permetia atendre a domicili necessitats materials (aliments, medicaments i productes bàsics) per part de voluntaris i, progressivament, es van anar incorporant altres serveis per atendre altres necessitats derivades del confinament per la pandèmia com suport emocional, servei de reparació a domicili, atenció telefònica personalitzada, atenció de dubtes relacionats amb la vivenda o un servei de voluntariat per a persones amb problemes de salut mental.

Plataforma web

Davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Gavà va detectar la necessitat de disposar d’un espai web propi en què anar recopilant totes les notícies, normatives o informacions d’interès relacionades amb les activitats socioeconòmiques del municipi.

Notícies relacionades

El portal web Gavà Impulsa, reconegut com a pràctica significativa, va néixer amb l’objectiu de canalitzar totes aquestes iniciatives i l’oferta de prestacions, formacions i activitats fruit de la forta transformació digital en el món ‘online’ de les administracions públiques, un canvi que en bona mesura ha sigut accelerat per la pandèmia. Amb el temps s’ha convertit en una eina d’ús intens per part del personal del servei d’estratègia econòmica, treball i promoció, amb actualitzacions diàries, i adaptacions i millores periòdiques.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments