Préstec bibliotecari

Les Biblioteques de Gavà posen en marxa un servei d’autopréstec

El nou servei entrarà en funcionament el pròxim dilluns 3 de maig

Les Biblioteques de Gavà posen en marxa un servei d’autopréstec
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir del dia 3 de maig, les biblioteques de Gavà (Baix Llobregat) posaran en marxa el servei d’autopréstec. Es tracta d’un servei destinat a agilitar i modernitzar el préstec i el retorn de documents. Aquest sistema està basat en l’anomenada tecnologia RFID (sigla en anglès d’identificació per radiofreqüència) i permet als usuaris gestionar el préstec per compte propi.

En concret, els permet gestionar el préstec de documents i devolucions, renovar els préstecs i consultar l’espai personal, així com recollir directament de la prestatgeria de reserves els documents reservats.

Per fer ús del servei n’hi ha prou amb el carnet de la biblioteca. I es pot portar físicament a sobre, o bé tenir-ho guardat al telèfon mòbil mitjançant aplicacions com BibliotequesXBM de la Diputació de Barcelona.

Funcionament

La màquina d’autopréstec, dotada de pantalles tàctils, llegeix el codi de barres del carnet, i d’aquesta manera les persones usuàries poder operar de manera totalment autònoma, sense haver de passar pel taulell de préstec.

La implantació de la tecnologia RFID contribuirà molt a augmentar la capacitació digital, l’autonomia i la privacitat dels usuaris que, de totes maneres, podran acudir en tot moment a l’equip de bibliotecaris perquè els assessorin o els resolguin possible dubtes.

Notícies relacionades

Es confia que a mitjà termini, l’autopréstec alliberarà el personal de la biblioteca de tasques mecàniques en favor d’activitats i continguts de valor afegit que revertiran en un millor servei i una atenció més personalitzada.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Biblioteques