Polítiques d’ocupació

Gavà promou la creació de llocs de treball i polítiques actives d’ocupació

L’Ajuntament fa balanç del programa ‘Gavà Impulsa’ de creació de polítiques d’ocupació

Gavà promou la creació de llocs de treball i polítiques actives d’ocupació
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà (Baix Llobregat), Raquel Sánchez, ha presentat el balanç del programa ‘Gavà Impulsa’, el marc de referència de les polítiques actives d’ocupació a Gavà en els últims tres anys. L’Ajuntament considera que aquest projecte ha suposat un avenç en la posada en marxa i foment de serveis i programes dirigits a la inserció laboral, l’orientació professional, la recerca de treball, el desenvolupament de competències i la formació ocupacional amb un acompanyament personalitzat.

L’alcaldessa ha explicat que aquesta estratègia, «naixia amb la voluntat d’articular, centralitzar i especialitzar tots els recursos dels quals disposa l’Ajuntament per poder oferir el millor servei. Ha reforçat l’especialització i consolidació dels serveis d’ocupació municipals, amb un personal professionalitzat i la posada en marxa d’un nou equipament, el Centre de Serveis per a l’Ocupació Rosa Luxemburg fa dos anys, que ha permès acostar aquests serveis a la ciutadania».

Polítiques Actives d’Ocupació

L’Estratègia de Desenvolupament de les Polítiques Actives d’Ocupació 2019-2021 ha permès l’atenció a un total de 5.139 persones. S’han intensificat els serveis i programes dirigits als col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat laboral, entre els quals el de les persones menors de 30 anys, les accions específiques al col·lectiu juvenil han suposat 1.091 atencions, un 21% del total, amb un pressupost associat de 680.000 euros.

Quant als principals indicadors i resultats entre els mesos de març del 2018 i març del 2021 ‘Gavà Impulsa’ s’ha saldat amb un pressupost total executat de sis milions d’euros, dels quals 700.000 euros han sigut aportats per l’Ajuntament i la resta per administracions supramunicipals. El consistori també calcula que d’aquesta inversió global, 4,5 milions s’han destinat a contractar o facilitar la contractació de prop d’un miler de persones

El Centre de Serveis per a l’Ocupació Rosa Luxemburg s’ha convertit en l’equipament de referència de les polítiques d’ocupació municipals. La seva posada en marxa el març del 2019 amb una inversió d’uns 160.000 euros, ha permès acostar els serveis d’ocupació a la ciutadania en una ubicació de més centralitat a la ciutat.

Ocupació i Covid

Notícies relacionades

Durant l’últim any, marcat per la Covid-19, l’Ajuntament de Gavà ha mirat de garantir la continuïtat i reforç de les accions de recolzament a l’ocupació. El tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, va qualificar que aquest ha sigut un trienni complex, sobretot l’últim any: «No només vam haver de fer front al trasllat dels serveis d’ocupació per acostar-los a la ciutadania. També ens hem trobat amb una pandèmia que ens impedia en molts moments oferir aquests serveis de manera presencial».

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ocupació