Nou equipament

Les obres de rehabilitació de la Unió de Cooperadors de Gavà encaren la recta final

L’equipament entrarà en funcionament a la tardor i pretén convertir-se en un centre de referència de la innovació, l’economia social i el cooperativisme

Les obres de rehabilitació de la Unió de Cooperadors de Gavà encaren la recta final
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’edifici de la Unió de Cooperadors de Gavà (Baix Llobregat) afronta la recta final de la seva recuperació. La ciutadania podrà conèixer l’abast de la recuperació de l’emblemàtic edifici de la Rambla en el transcurs d’unes jornades de portes obertes coincidint amb la festa major de Sant Pere, a finals de juny. I la seva inauguració com a equipament municipal està prevista després de l’estiu.

L’alcaldessa del municipi, Raquel Sánchez, ha comprovat aquesta setmana la bona evolució dels treballs de rehabilitació i recuperació de l’immoble, i ha afegit que «en l’època actual té tot el sentit recuperar la funció inicial d’aquest edifici, un equipament on puguin néixer iniciatives d’innovació socioeconòmica i fórmules pròximes a l’economia social i el cooperativisme».

El projecte de rehabilitació

Les obres de reforma es van iniciar el gener del 2019, amb una inversió d’1 milió d’euros finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La rehabilitació ha sigut projectada per l’arquitecta Meritxell Inaraja i preserva l’estil i els valors arquitectònics originals, especialment la façana i les escales interiors, i s’adapta a les noves necessitats del segle XXI quant a l’accessibilitat, seguretat, i està pensat perquè sigui tan versàtil com sigui possible.

Així, s’ha creat un equipament obert, diàfan, polivalent, que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels seus espais, d’acord amb la proposta d’usos sorgida del procés de participació ciutadana. L’espai estarà equipat amb un espai polivalent, espais de formació i creació, oficines, sales d’exposicions, bar, cuina i terrassa.

La nova Unió de Cooperadors obrirà les portes convertit en un espai obert a tothom, que permetrà als membres compartir temps i coneixement, posar en marxa nous projectes i activitats lligades a l’economia social, que té una arrel en el model de cooperativa, l’economia que connecta amb noves formes d’emprenedoria i els serveis a les persones.

Notícies relacionades

La Unió de Cooperadors passarà a formar part del mapa d’equipaments i serveis de Gavà, establint-se en un ecosistema que permetrà establir vincles de coordinació i cooperació. També forma part de la xarxa de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès, institució que té l’objectiu d’identificar les necessitats i oportunitats de l’economia social i cooperativa, estimulant les seves potencialitats per crear riquesa, i ocupació estable i de qualitat al territori.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO