La recollida selectiva a Gavà puja tres punts el 2020

Els bons resultats són fruit de les diferents accions implementades en el marc del nou model de recollida i gestió de residus

La recollida selectiva a Gavà puja tres punts el 2020
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recollida selectiva a Gavà passa del 40,5% al 2019 a un 43,47% al tancament del 2020 i se situa lleugerament per sobre de la mitjana dels municipis de l’àrea Metropolitana de Barcelona (38%). Malgrat l’augment, encara queda camí per recórrer fins al 50% que indiquen les directives europees i els compromisos adquirits com a ciutat.

A Gavà durant el 2020 s’han recollit 25.124 tones de residus, de les quals 7.502 tones provenen de la recollida selectiva domiciliària i 14.202 tones encara corresponen a la fracció Resta, malgrat que aquesta s’ha reduït un 4.77% respecte al 2019. L’objectiu és de la ciutat és continuar incrementant les fraccions reciclables (paper, plàstic i metalls, vidre i orgànica) en contra de l’ús del contenidor gris.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha valorat de manera molt positiva aquestes dades afirmant que «l’increment en la recollida selectiva ratifica l’esforç realitzat des de l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania que se sumi a aquest sistema de reciclatge, a la reducció de residus i a la reutilització».

Els resultats obtinguts en l’àmbit de la recollida selectiva són fruit d’una sèrie d’accions que s’han posat en marxa. En concret, la creació d’illes de reciclatge amb les cinc fraccions de residus, la millora del sistema de recollida de restes vegetals, la implantació de la recollida porta a porta a tres barris de la ciutat (Mas Bruguers, La Sentiu i, més recentment, al sector de Les Panes i l’American Lake), la creació d’un punt Verd a la Plaça Catalunya i d’una xarxa de contenidors de roba i de mini-deixalles que completen el sistema.

Notícies relacionades

Un dels grans projectes previstos per a aquest 2021 és l’inici de la recollida porta a porta per a grans generadors (teixit comercial, restauració i hostaleria). Es preveu iniciar el seu desplegament als principals eixos comercials i anar estenent-lo progressivament a tota la ciutat.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Reciclatge