Paisatge

Gavà aprova el pla urbanístic de Llevant Mar

La modificació de la zona suposarà una millora en la conservació de l’entorn natural així com de l’espai públic

Gavà aprova el pla urbanístic de Llevant Mar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de l’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha aprovat el pla urbanístic per a Llevant Mar. La nova ordenació suposarà una millora en la conservació de l’entorn natural així com de l’espai públic de la zona.

La modificació aprovada suposa «una millora significativa de l’ordenació vigent quant a la preservació i recuperació del valor paisatgístic i natural del sector per posar-lo a l’abast de la ciutadania». «Una millora compatible amb la creació de nova vivenda, usos hotelers i equipaments públics», comenten des del consistori.

Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, «estem parlant de la modificació d’un planejament urbanístic de 1990 i que gràcies al treball conjunt entre l’ajuntament, la Generalitat i la propietat hem aconseguit que sigui exemplaritzant» i afegeix que «no només incorpora tots els requeriments legals sinó també altres aspectes que ho fan coherent amb el nostre model de ciutat, caracteritzat per un desenvolupament progressiu, equilibrat i sostenible que sempre hem defensat».

Millores a l’entorn i la ciutat

Millores a l’entorn i la ciutatEntre altres, el nou plantejament «compleix de forma efectiva la Llei de Costes eliminant les edificacions existents a la franja de cent metres des del domini públic marítim», «permet la recuperació ambiental del sistema dunar situat a la franja marítima», «delimita els terrenys edificables a les zones amb menys valor ambiental i amb una ordenació urbanística que minimitza l’ocupació del terreny», «preserva el 70% de la superfície de pineda» i «permet l’arranjament d’aquest tram amb criteris de respecte a l’ecosistema, foment de la mobilitat sostenible i priorització de l’espai públic», comenten.

Notícies relacionades

La resolució que es va aprovar al plenari municipal es traslladarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, que l’aprovarà definitivament.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà