DAVANT LES NOVES NECESSITATS DE LA PANDÈMIA

Gavà insta el Govern a crear un fons de cooperació extraordinari per «reactivar» l'economia local

El ple municipal ha aprovat una declaració que sol·licita més ajuts per al sector de la restauració i apel·la al «consens» amb els representants afectats

El text també fa una crida a la restauració local per cedir els aliments malbaratats al Banc d'Aliments i altres entitats socials

foto-izq-ajun

foto-izq-ajun

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Gavà insta el Govern de la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari per «reactivar» l’economia local. El consistori fa aquesta sol·licitud amb l’objectiu de «donar una resposta» més a prop dels afectats i atendre les «noves necessitats» socials que ha generat la pandèmia de la Covid-19.

En una declaració conjunta, els diferents partits polítics mostren el seu recolzament al sector de la restauració i el comerç de Gavà. «Les mesures sanitàries han de cohabitar amb les decisions econòmiques per pal·liar les conseqüències econòmiques de la crisi», exposa el text, que sol·licita més ajuts de l’administració catalana per al sector de la restauració.

El suport s’ha materialitzat amb l’aprovació d’una nova convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà. El ple també apel·la al «consens» amb els representants dels sectors afectats si es prorroga el tancament dels establiments. Consideren que per garantir una aplicació «correcta, efectiva i proporcionada», l’ideal és consensuar-ho amb representants, associacions i sindicats.

Banc d’Aliments i menjar per emportar

La declaració també fa una crida a la restauració local per cedir els aliments que es poden malbaratar al Banc d’Aliments i altres entitats socials.

Notícies relacionades

També s’anima els veïns que, mentre duri el tancament de bars i restaurants, facin les seves comandes a domicili per continuar recolzant els restauradors.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments