DEL 21% AL 10%

Les perruqueries de Gavà reclamen una baixada de l'IVA: «Ens trobem en un atzucac»

La Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa no ha secundat el tancament per no interferir en les negociacions obertes amb la Generalitat i el Govern

A prop del 20% de perruqueries de la ciutat van tancar el seu negoci dimarts passat i es van concentrar per exigir una reducció de l'IVA que és «vital» per al sector

soccc gava car 1200

soccc gava car 1200

1
Es llegeix en minuts
ACN

A prop del 20% de perruqueries de Gavà van tancar el seu negoci dimarts 20 d’octubre i es van concentrar davant l’Ajuntament per exigir una reducció de l’IVA que és «vital» per a aquest sector. La Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa, que també s’ha mobilitzat, no va secundar el tancament per no entorpir les negociacions obertes amb la Generalitat i el Govern.

Míriam Vivanco, perruquera, es va veure forçada a tancar el seu negoci a Gavà. Destaca que ha arribat el moment de reivindicar amb més força que mai la reducció de l’IVA que reclamen des de fa anys. «La pujada del 2012 va ser brutal i hem anat aguantant com hem pogut fins que molts ens trobem en un atzucac», alerta en declaracions l’ACN.

Maribel Estrada, propietària d’una perruqueria de Gavà, va impulsar el grup ‘Creu en nosaltres’ que ja ha aconseguit prop de 4.000 seguidors a les xarxes socials. La iniciativa uneix diferents perruqueres que des del mes de juny reclamen una reducció de l’IVA del 21% al 10%.

L’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez (PSC), va mostrar el seu recolzament al col·lectiu acostant-se a la concentració. «Són un sector essencial i estan en una situació preocupant que lluiten per mantenir els llocs de treball», ha assenyalat en un missatge a través de les seves xarxes socials.

Situació agreujada amb la pandèmia

Situació agreujada amb la pandèmiaEstrada recolza les negociacions de la Fedcat amb les diferents administracions, tot i que considera que «si sortim al carrer podrem fer una mica més de pressió». La portaveu de l’associació és conscient del poc seguiment que va tenir el tancament, ja que afirma que molts negocis no s’ho poden permetre.

Notícies relacionades

La perruquera recorda que a prop d’un 40% de perruqueries i centres d’estètica han estat a punt de tancar. «Molts companys estan en una situació límit i avui han hagut de treballar tant sí com no». La pandèmia ha agreujat aquesta situació, a causa dels límits d’aforament als establiments. També els propietaris dels centres han hagut d’assumir el cost de les mesures d’higiene.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA