'FILS TRENCATS'

Gavà i Viladecans acullen el rodatge d'un curtmetratge sobre el maltractament als avis i la solitud no desitjada

'Fils trencats' narra la història de la Berta, una dona viuda de 80 anys que fuig dels maltractaments del seu fill i la vida de la qual fa un gir amb l'arribada d'un gos

El projecte, subvencionat per l'Institut Català de les Empreses, preveuen presentar-lo en certàmens com la Berlinale i als festivals de Cannes i Sitges

fils trencats car 1200

fils trencats car 1200

1
Es llegeix en minuts
ACN

La pandèmia ha aturat el sector cultural en molts casos, però no ha pogut amb el rodatge del curtmetratge ‘Fils trencats’, una obra que aborda el maltractament a la gent gran, la solitud no desitjada que molts pateixen i com un gos pot arribar a canviar les coses.

Dissabte passat van rodar a Gavà, diumenge  a Viladecans i aquesta setmana ja s’han traslladat a Begues en localitzacions privades. El projecte, basat en la idea de Paco Camarasa i dirigit per Josep Oller, està previst que sigui presentat en diferents certàmens, com la Berlinale, i als festivals de Cannes i Sitges.

El maltractament, fil conductor de la ficció

El curt explica la història de la Berta, una dona viuda de 80 anys, que fuig dels maltractaments del seu únic fill. Viu sola i no s’atreveix a sortir de casa i només compta amb l’ajuda de la Mouna, una dona migrant que assisteix a casa seva un parell de vegades per setmana per fer-li la compra.

La vida de la Berta no sembla que hagi de tirar endavant, quan un gos, enHaru, es creua pel seu camí i l’ajudarà a seguir el seu camí vital.

El gos, protagonista i detonador de la vida de la Berta, va ser un animal abandonat en la vida real i actualment treballa al Racó de Milú amb gent gran i nens fent teràpia. Els creadors han volgut deixar-li el mateix nom a la pel·lícula.

Una «bomba emocional» de 15 minuts de durada

Una «bomba emocional» de 15 minuts de durada

Paco Camarasa, creador i productor executiu, ha explicat en declaracions a l’ACN que el projecte va néixer fa tres anys perquè volien «generar impacte social sobre la solitud no desitjada de les persones grans, la violència masclista i els col·lectius de dones migrants».

La durada arriba als 15 minuts i Camarasa comenta que serà «una bomba en l’àmbit emocional». El creador vol crear debat i que es «generin taules rodones» per parlar d’aquesta problemàtica.

Aturat el rodatge per l’estat d’alarma

El projecte s’hauria d’haver gravat el mes d’abril, però l’estat d’alarma a causa de la Covid-19 va obligar a detenir-loJosep Oller, director del projecte, explica que «aquests mesos de tancament han servit per replantejar el projecte, condensar-lo i fer-ho més potent». Oller creu que a l’octubre estarà acabat i que a partir de llavors «el volem presentar a Berlín i a Cannes perquè es difongui el màxim possible».

Notícies relacionades

El curtmetratge ha rebut la subvenció de l’Insitut Català de les Empreses Culturals  (ICEC) i compta amb el patrocini de Dingonatura, empresa d’alimentació natural per a gossos i gats.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments