SOLIDARITAT LOCAL

Distribuïdes més de 1.400 pantalles de protecció facial a Gavà

Des de l'inici de la crisi s'ha creat una comunitat 'maker' que, juntament amb les donacions d'empreses i entitats, ha permès el seu repartiment en centres i comerços

En paral·lel, una xarxa ciutadana ha confeccionat 2.900 mascaretes que s'han distribuït entre els CAPs i el personal de serveis essencials, entre d'altres

makers-3d-1

makers-3d-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nombroses són les iniciatives solidàries nascudes arran de la crisi sanitària, sobretot a nivell local. A Gavà, una comunitat ‘maker’ formada per més de 50 empreses, comerços, centres educatius, entitats i veïns es va unir fa unes setmanes per donar solucions a les necessitats socials de la població a través de la tecnologia.

Així, van començar a fabricar les seves pròpies pantalles de protecció facial amb maquinària i material donat per l’Ajuntament de Gavà. Gràcies a aquesta iniciativa basada en la filosofia ‘do it yourself’ (‘fes-ho tu mateix’) i a la donació de 900 pantalles procedents d’empreses, fundacions i particulars, el consistori ha distribuït des del mes de març passat més de 1.400 viseres.

Tot aquest material ha arribat a prop de 150 centres de treball i entitats prestadores de serveis essencials de la ciutat, entre centres sanitaris, residències de gent gran, serveis de primera línia i establiments de productes bàsics de la ciutat, així com als comerços associats de L’Illa de Gavà.

La comunitat ‘maker’ de Gavà continua treballant i actualment ha començat a produir amb impressores 3D una peça que servirà per subjectar les gomes de la mascareta a la part posterior del cap, la qual cosa fa més còmode el seu ús durant un període de temps prolongat.

Gairebé 3.000 mascaretes produïdes

En paral·lel a aquesta iniciativa solidària, a Gavà ha nascut durant aquests mesos una xarxa ciutadana que ha confeccionat més de 2.900 mascaretes i 230 barrets tèxtils, que s’han distribuït entre els Centres d’Atenció Primària (CAP), el personal de serveis essencials, la Cooperativa Agropecuària, nens i veïns.

Notícies relacionades

Totes aquestes iniciatives s’emmarquen en la Unió de Cooperadors –l’edifici de la qual segueix encara en remodelació, a espera d’obrir a la tardor–, un projecte que promou l’emprenedoria col·laborativa, la iniciativa ciutadana i la innovació social i tecnològica per millorar la qualitat de vida de la ciutat.  

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA