On Catalunya

DISTINTIU DE QUALITAT

La platja de Gavà revalida un any més la bandera blava

platja-1

platja-1 / PEPA ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A la platja de Gavà tornarà a onejar aquest estiu la bandera blava, un distintiu atorgat pel tribunal internacional de la Fundació Europea d’Educació Ambiental  (FEEE), que testifica el bon estat de conservació mediambiental de les platges i ports esportius i la gran qualitat dels serveis que presten.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la iniciativa a Espanya, ha fet pública la llista de les guardonades aquest 2020, a les portes d’un estiu marcat per la crisi sanitària del coronavirus. A Espanya s’han atorgat un total de 688 banderes blaves, 589 a platges, 98 a ports esportius i cinc a embarcacions turístiques sostenibles, 19 més que l’any passat.  

Catalunya, amb 95 platges i 23 ports esportius amb bandera blava, és la tercera comunitat autònoma amb més distintius, si bé aquest any compta amb quatre menys respecte l’anterior. Davant se situen Galícia (107) i el País Valencià, que lidera el rànquing, amb 135 distintius.

La demarcació catalana que n’ha rebut més és Tarragona, que manté la mateixa xifra que el 2018, mentre que a les platges del litoral gironí continuaran onejant 28 banderes blaves i Barcelona en perd quatre i es queda amb 26. La platja de Gavà Mar és una de les quatre del Baix Llobregat que lluirà aquest estiu el distintiu, amb les de la Pineda, Lluminetes i del Baixador de Castelldefels.

Obertura de platges a Gavà

Precisament aquest mateix dilluns 8 de juny, i amb l’entrada de Barcelona i la seva àrea metropolitana a la fase 2 de la desescalada, les platges de Gavà van tornar a obrir-se a l’ús recreatiu, permetent tant el bany com la pràctica d’exercici i prendre el sol. Per a aquesta peculiar temporada s’ha intensificat la seguretat, la informació i la neteja per minimitzar el risc de contagi.

Notícies relacionades

Els banyistes poden anar a la platja respectant la distància de seguretat personal de 2 metres i en grups de màxim 15 persones si no conviuen junts. Les dutxes i els lavabos estan oberts, sempre evitant la formació de cues. Malgrat l’obertura de les platges, la temporada de bany començarà oficialment el dia 13 de juny, quan es posarà en marxa el servei de salvament i socorrisme.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Estiu Platges