TANCAMENT TEMPORAL

L'Ajuntament de Gavà suspèn les activitats a Can Torelló per indicis de contaminació del terra

El consistori ha pres aquesta mesura preventiva per minimitzar riscos per a la salut mentre espera una anàlisi en profunditat de la situació

S'exploraran alternatives per a les entitats i persones usuàries mentre el recinte esportiu continuï tancat, que serà, com a mínim, tot l'estiu

can-torello-1

can-torello-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha anunciat la decisió cautelar i preventiva de suspendre les activitats que es fan a la zona esportiva de Can Torelló, que es mantindrà tancada temporalment després de trobar en unes anàlisis indicis de contaminació del terra.

Segons el consistori, els estudis preliminars sobre l’estat i la caracterització del terra del complex esportiu han donat uns primers resultats que apunten a la presència de metalls i hidrocarburs que podrien estar per sobre dels valors admissibles.

Davant d’aquest indici de risc per a la salut i per evitar qualsevol afectació en les persones usuàries o treballadors de les instal·lacions, el consistori ha decidit tancar-les fins que disposi d’un coneixement més profund sobre el problema i que hi hagi plenes garanties d’obrir sense cap risc.

La situació s’ha posat en coneixement de l’Agència de Residus de Catalunya, i tant els estudis fets com les accions que s’hagin d’emprendre i la decisió sobre el tancament de Can Torelló s’han fet amb el vistiplau de l’entitat, segons ha informat l’administració local.

Anàlisi en profunditat

La primera actuació prevista serà la realització en les pròximes setmanes d’una anàlisi en profunditat que permeti disposar d’una mostra àmplia i completa de sondejos de tota la zona, per determinar amb detall l’abast de la possible contaminació del terra i poder determinar així les accions necessàries per abordar el problema.

Els treballs s’encarregaran a una empresa especialitzada i comportaran una actuació en el conjunt del recinte, és a dir, de tot l’àmbit urbanístic previst per a la nova ciutat esportiva, tant en l’espai que ocupen actualment les instal·lacions municipals com en els espais en desús propietat de l’Ajuntament i a la zona de propietat privada.

Aquestes anàlisis es faran durant els mesos d’estiu i, una vegada acabades, es determinaran els passos a seguir i el tipus d’actuació que s’hagi de realitzar, ja siguin mesures concretes en determinats punts on s’hagi establert el focus de contaminació o bé un projecte més ampli de reparació total de l’espai.

Crida a la prudència

L’Ajuntament ha fet una crida a la prudència i ha demanat a la ciutadania que no contribueixi a «generar alarmes innecessàries», a més de mostrar la seva voluntat de restablir el funcionament de les instal·lacions «quan hi hagi total seguretat» i de tirar endavant la creació de la nova ciutat esportiva de Gavà amb totes garanties.

Notícies relacionades

Atenent el tancament temporal de l’equipament, representants de l’administració local s’han reunit aquest mateix dimecres amb els clubs i entitats que fan ús de les instal·lacions, a qui ha explicat la situació i ajuntament amb qui ha analitzat les repercussions que tindrà i les possibles solucions alternatives per a ells.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA