AJUTS POSTCORONAVIRUS

Gavà aprova ajuts de 600 euros per a autònoms i micropimes que hagin cessat la seva activitat pel coronavirus

El Ple municipal ha donat llum verda a una nova línia de subvencions que compta amb una dotació inicial de 300.000 euros

Els ajuts es podran sol·licitar a partir de mitjans de juny i s'atorgaran per ordre de presentació

captura-de-pantalla-2020-05-07-a-las-170548

captura-de-pantalla-2020-05-07-a-las-170548

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple municipal de Gavà ha aprovat aquesta dijous una línia de subvencions de 600 euros dirigida a persones treballadores autònomes i micropimes de la ciutat que hagin hagut de cessar la seva activitat, totalment o parcialment, a causa de la pandèmia del coronavirus.

Es tracta de subvencions complementàries als ajuts establerts per altres administracions i que es podran sol·licitar a mitjans de juny. S’atorgaran en règim de concurrència no competitiva –és a dir, per ordre de presentació– fins a esgotar la partida inicialment prevista de 300.000 euros, tot i que l’Ajuntament no descarta ampliar-la.

L’objectiu d’aquesta subvenció, segons ha explicat el consistori a través d’un comunicat, és que autònoms i micropimes puguin fer front a les despeses fixes derivades de l’activitat cessada, com el pagament del lloguer o la hipoteca, de préstecs, assegurances o subministraments bàsics, i que puguin recuperar la normalitat al més aviat possible.

Requisits per accedir als ajuts

Així, podran beneficiar-se d’aquests ajuts les persones autònomes amb seu social, delegació o centre de treball a Gavà i les empreses amb menys de 10 treballadors en el moment de la declaració de l’estat d’alarma –14 de març– i amb un volum d’operacions anual inferior als 600.000 euros.

En qualsevol cas, han d’haver patit una reducció del 70% del volum d’operacions durant el mes d’abril respecte del mateix mes del 2019 i hauran de mantenir en funcionament l’activitat a què es vincula la subvenció durant un termini de sis mesos des de l’acabament de l’estat d’alarma.     

Declaració institucional

Durant el Ple virtual s’ha procedit a la lectura d’una declaració institucional davant de la crisi produïda pel coronavirus en la qual els diferents grups municipals han deixat patent la seva disposició «a treballar i col·laborar en el servei de l’interès general des del respecte i la lleialtat» i amb «voluntat de consens».

Notícies relacionades

En la declaració s’ha traslladat el condol i suport a famílies i amistats dels gavanenques que han mort a conseqüència del virus i el recolzament a les persones malaltes, i s’ha agraït el compromís de la ciutadania per afrontar la crisi sanitària, social i econòmica, a més d’agrair la tasca dels professionals que garanteixen els serveis essencials en aquests dies.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA