EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Gavà reforça l'atenció a la gent gran i demana ajuda a l'UME per desinfectar residències

L'Ajuntament ampliarà les trucades a tot el col·lectiu, començant pels majors de 80 anys, per conèixer la seva situació i oferir-los ajuda

Des del consistori s'ha fet una crida per incorporar personal de geriatria de reforç i s'ha sol·licitat l'ajuda de l'exèrcit

52972406 60

52972406 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha anunciat aquest dimecres un reforç en l’atenció a la gent gran de la ciutat, que inclou l’ampliació de trucades a tot el col·lectiu –més enllà de les persones usuàries de serveis socials–, així com la petició d’ajuda  per part del consistori a la Unitat Militar d’Emergència (UME) per desinfectar les residències del municipi i evitar l’expansió del coronavirus.

Gavà, un dels municipis més afectats per la pandèmia del Covid-19 a la comarca, vol ampliar així les mesures per protegir un dels col·lectius més perjudicats per la crisi sanitària. Per fer-ho, s’engegarà un dispositiu personalitzat mitjançant el qual els serveis socials contactaran individualment amb totes les persones grans, començant per les que tenen més de 80 anys.

L’objectiu, segons el consistori, serà conèixer de primera mà la situació de cada un d’ells i oferir-los ajuda en cas que la necessitin, una cosa que ja s’ha fet fins ara amb tots els usuaris de serveis socials, del servei de Teleassistència i del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), però que ara s’amplia a tota la gent gran –i per tant, de risc– de la ciutat i se suma al dispositiu ‘Gavà t’ajuda’ posat en marxa a l’inici de la crisi.

Protecció i desinfecció a les residències

Una altra de les mesures que es vol reforçar és la protecció i la desinfecció de les residències per a gent gran del municipi. En aquesta línia, des del consistori s’ha fet una crida a les persones auxiliars de geriatria o amb experiència en la cura de gent gran per reforçar el personal d’aquests equipaments, que ha fet extensiva al personal de neteja de les instal·lacions. 

En aquest context, ha demanat ajuda també a la Unitat Militar d’Emergència (UME) per dur a terme tasques de desinfecció a les residències de Gavà, com ja s’ha fet en altres municipis veïns com Viladecans, i per reforçar el conjunt d’accions que s’estan duent a terme per fer davant l’emergència sanitària. 

Notícies relacionades

Així mateix, des de l’ajuntament asseguren que està en contacte permanent amb els equipaments per a gent gran tant públics com privats i que s’hi està distribuint material de protecció i seguretat per a professionals i per a usuaris, com protectors fabricats amb impressores 3D, guants, bates i mascaretes, que s’estan repartint també entre el personal municipal.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA