DAVANT DE L'AVENÇ DEL COVID-19

Gavà crea una comissió social per coordinar l'ajuda a les persones més vulnerables

L'objectiu és facilitar la comunicació entre les entitats socials i el consistori per oferir una resposta unificada a les demandes de la ciutadania

Inclou Creu Roja, Càritas, Fundació Pare Manel i les associacions locals de familiars de malalts d'alzheimer i de discapacitats intel·lectuals

gava

gava

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha constituït aquest dimarts la Comissió Social de Gavà, amb l’objectiu de posar en comú esforços i recursos a l’hora de prestar ajuda a les persones més vulnerables de la ciutat davant de la situació d’emergència pel coronavirus.

La comissió, coordinada per l’Àmbit de Benestar i Acció Social del consistori, està formada per la Creu Roja, Càritas, la Fundació Pare Manel, l’associació Familiars de Malalts d’Alzheimer de Gavà (FAGA) i l’Associació de Familiars de Discapacitats Intel·lectuals de Gavà (Adisga).

Segons ha fet públic el consistori, aquesta organització respon a la necessitat de compartir informació i d’oferir una resposta unificada a les demandes i peticions d’ajuda que arriben de la ciutadania.

D’altra banda, l’Ajuntament –que ha decretat els serveis mínims municipals– assegura que a través de les regidories de barri s’ha contactat amb totes les associacions veïnals del municipi perquè puguin fer arribar els seus suggeriments i demandes de recolzament al veïnat més vulnerable.

Reforç dels serveis socials municipals

Aquesta és una de les últimes mesures preses pel Comitè de Coordinació Covid-19, que s’ha reunit aquest dimarts per via telemàtica per fer un seguiment de les accions impulsades fins al moment i acordar accions noves en línia amb l’estat d’emergència del pla de protecció civil decretat diumenge.

En l’àmbit dels serveis socials, aquest dilluns es va posar en marxa ‘Gavà t’ajuda’, un servei per a persones grans o amb dificultats que no poden sortir de casa, amb l’objectiu de buscar voluntaris per ajudar aquests col·lectius a cobrir les seves necessitats més bàsiques.

Així mateix, el comitè local s’ha coordinat amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per garantir els ajuts als nens beneficiaris de beques menjador i ha anunciat, a més, la suspensió de les obres municipals i el precintat d’accessos a parcs, zones infantils i altres espais de lleure.

Mesures contra el Covid-19 en l’àmbit local

En matèria de residus, s’ha reorganitzat el servei de neteja viària, prioritzant zones de contenidors, els entorns sanitaris i de subministrament d’alimentació i s’han mantingut els serveis de recollida de residus domiciliaris i comercials, mentre que s’han cancel·lat els serveis de punts verds, fixos i mòbils.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la Policia Local, en coordinació amb els Mossos, ha incrementat el control a la via pública i als establiments comercials per garantir que es compleixen les mesures de confinament, mentre que el consistori ha incrementat la comunicació amb empreses i comerços perquè compleixin les indicacions.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA