EPIDÈMIA

Gavà posa en marxa un comitè de coordinació per fer front al coronavirus

S'han establert noves mesures de prevenció i intervenció per minimitzar el risc de contagi a les dependències municipals

comit-seguiment

comit-seguiment

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha constituït un comitè de coordinació i seguiment per establir i coordinar les mesures necessàries enfront del coronavirus. El comitè està presidit per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i el componen responsables polítics i tècnics dels diferents àmbits de gestió municipals.

El comitè ha pres una sèrie de decisions que es posen en marxa des d’aquest dimecres 11 de març i que s’aniran actualitzant en funció de les circumstàncies i segons les indicacions o recomanacions de les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques.

En primer lloc, s’han establert els protocols que cal seguir i «les mesures preventives per garantir la seguretat tant del personal de l’Ajuntament com de les persones que fan ús dels serveis i equipaments municipals», expliquen des del consistori.

Crida a la calma

L’alcaldessa ha fet una crida a la calma: «Des de l’Ajuntament estem actuant i prendrem totes les mesures que hi hagi al nostre abast per contribuir que la situació estigui controlada. Estem en contacte permanent amb les àrees bàsiques de salut de la ciutat i amb l’Agència de Salut Pública per millorar al màxim la coordinació i la difusió de la informació».

S’han instal·lat cartells i s’ha enganxat cinta adhesiva al terra davant dels taulells i taules d’atenció presencial per garantir que es mantingui la distància mínima de seguretat. Només s’atendrà amb cita prèvia i no es permetrà més de dues persones en cada cita.

També es restringeix l’accés a partir de la primera planta de l’Ajuntament i es recomana no utilitzar ascensors i, si s’utilitzen, no superar els quatre usuaris alhora.

Atenció a les informacions oficials

Pel que fa a les activitats previstes a Gavà, l’Ajuntament aplicarà el criteri establert pel Govern de la Generalitat.

Entre les mesures destacades, se suspenen o ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a mil persones. A més, des de l’Ajuntament es prega a la ciutadania que es mantingui atenta a les informacions de fonts oficials i qualsevol nova circumstància o indicació davant d’aquesta situació canviant. I que no contribueixi a la difusió de rumors ni informacions falses o no contrastades.

Notícies relacionades

També recorda que en cas de sospita de coronavirus, i si la simptomatologia no és greu, cal trucar al 061 i no anar a urgències ni als centres d’atenció primària.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA