MOBILITAT

Multes de fins a 500 euros a Gavà als usuaris de patinets elèctrics que vulnerin la normativa de trànsit

La Policia Municipal sancionarà la velocitat elevada, l'ús del mòbil o el transport d'una segona persona

patinete

patinete

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà multarà els usuaris de patinets elèctrics que vulnerin la normativa de trànsit. Aplicarà la instrucció transitòria de la Direcció General de Trànsit (DGT) en la qual s’estableixen els comportaments sancionables, com: circular a una velocitat inadequada, fer-ho amb auriculars o telèfon mòbil, no portar roba reflectora o llums durant la nit, o circular sota els efectes de drogues o alcohol.

La instrucció de la DGT s’estén a tots els vehicles de mobilitat personal (d’una o dues rodes, d’una sola plaça i propulsat per un motor elèctric). Publicada el 4 de desembre, «es mantindrà vigent fins que la Unió Europea no estableixi els criteris que s’aplicaran definitivament», expliquen des del consistori.

L’alcaldessa Raquel Sánchez afirma que «adaptem la instrucció de la DGT i donem una sèrie de pautes per als usuaris i usuàries d’aquests vehicles i informem que el seu incompliment comportarà sancions que poden anar dels 100 als 500 euros».

«És evident que cal posar ordre per resoldre els problemes de convivència que es puguin generar entre els vianants i els conductors d’aquests vehicles», explica Sánchez. «També estem treballant en la modificació de l’ordenança municipal que regularà els llocs on podran circular», afegeix.

Difusió de la normativa

A fi d’acostar la normativa als usuaris dels patinets elèctrics, l’Ajuntament de Gavà ha editat un fullet informatiu on es recullen les principals infraccions. Aquest fullet es distribuirà en equipaments municipals i centres educatius de secundària.

Notícies relacionades

La Policia Municipal, a través de la Unitat d’Intervenció Educativa, també difondrà les normes per a un ús responsable dels patinets elèctrics entre l’alumnat participant en el Programa per a la Mobilitat Segura i Sostenible. Una tasca que, a peu de carrer, tindrà el recolzament d’agents cívics.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA