CARNAVAL A GAVÀ

Gavà es prepara per a la celebració del Carnaval

La festa donarà inici el dijous 20 de febrer amb La Disbauxada, el tast de la tradicional botifarra d'ou, i s'allargarà fins al dimecres 26

carnaval-130220-696x432

carnaval-130220-696x432

1
Es llegeix en minuts

Gavà celebrarà del 20 al 26 de febrer la festa de Carnaval. Durant aquests dies, els personatges clàssics de la festivitat ompliran els carrers i places de la ciutat del Baix Llobregat, que «es transformaran en un decorat imaginatiu i ple de color», expliquen des de l’ajuntament.

Sa Majestat el Rei Carnestoltes arribarà a Gavà el divendres 21, i no ho farà sol, sinó amb el seu seguici i els acompanyants de la Tornaboda. Des del consistori animen els gavanencs a acudir a la plaça Josep Tarradellas, on es rebrà el Rei i tindran lloc tant la lectura del pregó com la festa preparada.

«Aquest any facilitem a les comparses que tenen una participació majoritàriament infantil que escullin si volen un recorregut més curt; així, els més petits podran participar de la desfilada fins al final», ha explicat l’alcaldessa Raquel Sánchez. Per la seva banda, les comparses amb presència adulta, tindran el seu recorregut més llarg per «poder lluir les disfresses i les carrosses».

Pensant també en aquests dos públics, a la plaça s’ha preparat un espectacle amb dues parts diferenciades. La primera serà dirigida als més petits i, la segona, al públic jove i adult, que podrà allargar la festa amb música, diversió i entreteniment. Com ja és tradició, la batalla de confeti serà el punt d’inflexió entre els dos espectacles.

Arrencada de la festa

Durant la celebració del Carnaval es duran a terme un total de 15 activitats per a diferents públics. Coincidint amb el Dijous Gras, el 20 de febrer es durà a terme la primera activitat programada: La Disbauxada, el tast de la tradicional botifarra d’ou (d’11 h a 13 h a la plaça Major).

Notícies relacionades

L’activitat es fa amb la col·laboració de la Casa Clara, El Sigle, Casa Escala i Cárnicas Mari, i de l’Associació de la Tercera Edat de Gavà. El Carnaval finalitzarà el 26 de febrer, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina, que posarà el punt final als dies d’entreteniment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA