REIVINDICACIONS VEÏNALS

Gavà s'oposa a la configuració en pistes independents de l'aeroport de Barcelona-el Prat

L'alcaldessa de Gavà afirma que «mai recolzarà una ampliació de l'aeroport que incrementi l'impacte acústic sobre el municipi»

zentauroepp42041998 barcelona   12 02 2018   barcelona   un avi n de la tap port180212232707

zentauroepp42041998 barcelona 12 02 2018 barcelona un avi n de la tap port180212232707 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president d’AenaMaurici Lucena, van abordar aquest dilluns, 27 de gener, les previsions de futur d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat. El responsable de l’ens gestor dels aeroports espanyols va traslladar a l’alcaldessa diferents alternatives que estan estudiant per incrementar la capacitat de l’aeroport barceloní.

En la trobada, a la qual també ha assistit la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, l’alcaldessa va expressar la seva «preocupació per les incerteses que planteja al territori» la futura ampliació de l’Aeroport, i va establir les línies vermelles del consistori gavanenc.

Segons Sánchez, la principal línia vermella és un canvi de l’operativa de pistes: «Ens oposem frontalment a una configuració en pistes independents, aquesta és una opció que no podem admetre de cap manera. Va en contra dels nostres interessos, del que sempre hem defensat».

L’alcaldessa també va remarcar que no acceptarà «una ampliació de l’aeroport que incrementi l’impacte acústic sobre la nostra ciutat». Després de destacar la importància de la infraestructura, va manifestar que el seu creixement «no pot ser incompatible amb la convivència i amb la qualitat de vida dels veïns i les veïnes».

Litigis per les pistes independents

L’alcaldessa ha recordat que les pistes independents ja van provocar una «confrontació important» amb el territori que, fins i tot, es va traduir en litigis en contra dels llavors responsables d’Aena.

«Ells van viure en primera persona l’impacte que va tenir al seu dia aquesta operativa i seria absolutament incomprensible que el tornessin a posar sobre la taula com una alternativa. Reunions com la d’avui demostren la voluntat d’Aena de conèixer de primera mà què en pensa el territori», va afirmar Sánchez.

Notícies relacionades

L’alcaldessa també va posar de manifest la unió del territori en la defensa de les pistes segregades. Així, va entregar al president d’Aena el manifest redactat fa uns mesos per plataformes i associacions veïnals de Gavà i de Castelldefels en el qual exposaven les seves reivindicacions, compartides pels dos ajuntaments.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA