BORRASCA 'GLORIA'

Gavà en alerta per forts vents i onades de fins a 7 metres d'altura

L'ajuntament també ha activat el dispositiu d'atenció a persones sense sostre

fcasals45521730 almenara  castell n 19 10 2018 sociedad  gota fr a  playa de181019094359

fcasals45521730 almenara castell n 19 10 2018 sociedad gota fr a playa de181019094359 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha avisat els veïns de l’activació de les alertes Inuncat i Ventcat. L’alerta Inuncat s’ha activat perquè, fins a les 24 h d’aquest dilluns 20 de gener i demà, el risc d’estat de la mar és alt. «Es poden registrar onades de més de 5 m i arribar a 7 m », expliquen des del consistori. A més, entre dilluns i dimarts, es preveuen pluges de més de 100 mm en 24 hores.

Pel que fa a l’alerta Ventcat, l’Ajuntament informa que, a partir del migdia d’aquest dilluns 20, el temporal de vent s’intensificarà i arribarà a ratxes superiors als 72 km/h.

El consistori manté tancats els parcs i jardins, així com els equipaments municipals a l’aire lliure, i tampoc està permès l’accés a la platja. També mantenen contacte amb els centres educatius recordant-los la recomanació d’«evitar qualsevol activitat a l’exterior». «Demanem la màxima precaució», assenyalen des de l’ajuntament.

En cas de suspensió

En cas que finalment es procedeixi a la suspensió d’activitats, les entitats i clubs esportius rebran la notificació corresponent. D’altra banda, l’Ajuntament també ha activat el dispositiu d’atenció a persones sense sostre. «Cal estar atents als consells i informacions sobre l’evolució d’aquest temporal», assenyalen des del consistori.

Incidències

El consistori ha informat d’algunes incidències al municipi del Baix Llobregat causades pels forts vents. Principalment han caigut algunes branques: «Una gran branca caiguda a la riera de les Parets» i «dos arbres amb branques caigudes al carrer Salou i a l’avinguda del Mar».

No obstant, també s’ha informat d’un  arbre caigut a l’avinguda de Joan Carles I, al costat de la rotonda amb la carretera de Begues.

Notícies relacionades

Durant aquest matí de dimarts 21 de gener, han quedat aïllats el camí de la Pava per risc de caiguda d’arbre i el carrer de Josep Lluís Sert per un arbre caigut. «Són les principals incidències d’aquest matí provocades pel temporal a Gavà. En els dos casos, els serveis d’emergència estan actuant per restablir la normalitat», expliquen des de l’ajuntament.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA