REFORMA URBANÍSTICA

Convoquen una manifestació contra la construcció del Pla de Ponent de Gavà

«Lluitem per protegir un espai natural únic que separa Gavà i Castelldefels», defensa la plataforma organitzadora

maxresdefault

maxresdefault

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma ‘No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot’ organitza una manifestació per al diumenge 14 de març contra la reforma urbanística gavanenca. «Cridem a totes les entitats del Baix Llobregat a assistir a la Gran Manifestació contra la construcció del Pla de Ponent a Gavà», han publicat a les seves xarxes socials.

El Pla de Ponent és una actuació urbanística que inclou un àmbit de 200 hectàrees de sòl que hi ha entre el terme municipal de Castelldefels, la carretera comarcal de Santa Creu de Calafell, l’avinguda Joan Carles I i la carretera de la Sentiu.

La plataforma va néixer amb l’objectiu de «salvar» el Calamot i la riera dels Canyars. «Lluitem per protegir un espai natural únic que separa Gavà i Castelldefels de l’especulació immobiliària», defensen al seu compte de Twitter.

Quatre nous barris

Segons indica l’Ajuntament de Gavà a la seva web municipal, estava previst que el Pla de Ponent es fes en dues etapes d’urbanització: la primera, entre el període 2006-2012 i, la segona, entre els anys 2013 i 2017.

«Aquest projecte contempla la construcció de quatre nous barris (Nou barri de can Ribes, barri de ca n’Horta, barri dels Canyars Sud i barri dels Canyars Nord)», afirma la web municipal. «Gavà necessita nova vivenda per satisfer la demanda i no obligar ningú a haver de marxar de la seva ciutat», diu el document de presentació del Pla de l’Ajuntament de Gavà.

Notícies relacionades

Com va assenyalar El Llobregat, ara el Pla de Ponent espera ser integrat al nou Pla Director Urbanístic (PDU), que va proposar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA