GESTIÓ DELS RESIDUS

Una subvenció de 33,4 milions d'euros per a l'acabament de la clausura de l'abocador del Garraf

La subvenció servirà per acabar el segellament i restauració definitiva de les zones III i IV de l'abocador ubicat a Gavà

foto 3336976

foto 3336976

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya a concedir una subvenció de 33,4 milions d’euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per dur a terme l’execució de les obres declausura de l’abocador de la Vall d’en Joan, conegut com l’abocador del Garraf, al terme municipal de Gavà, que va cessar la seva activitat el 2006.

La subvenció servirà per acabar el segellament i restauració definitiva de les zones III i IV de l’abocador i, així, disminuir el seu potencial impacte ambiental. D’altra banda, la partida també inclou l’execució d’un estudi per analitzar les causes de les olors de la surgència de la Falconera, a la comarca del Garraf. Del total, 17,8 milions s’entregaran a l’AMB el 2019, 7,6 el 2020 i vuit el 2023. Les obres està previst que s’allarguin fins a finals del 2023.

Acord des del juliol

Notícies relacionades

L’AMB s’encarregarà de tramitar, aprovar i efectuar la contractació, així com dels permisos i llicències urbanístiques, d’obres, i ambientals necessaris. Les parts ja van firmar un conveni el juliol passat que concretava l’acord.

Mésnotícies de Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA