CONTRA UN CANVI D'OPERATIVA

Ajuntaments i veïns de Gavà i Castelldefels s'uneixen contra l'ampliació de l'aeroport

Des del consistori de Gavà afirmen que la licitació de la nova terminal satèl·lit i un nou pla director «amenacen l'actual operativa en pistes segregades»

reunio-aeroport-04-12

reunio-aeroport-04-12

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, van mantenir una reunió amb representants de l’Associació de Veïns de Gavà Mar, l’Associació de Persones Afectades per la Contaminació Acústica de la Navegació Aèria (APACANA), i les plataformes Preservem Castelldefels i Prou Soroll.

En la trobada, celebrada dijous, 4 de desembre, a l’Ajuntament de Gavà, s’ha decidit actuar «de manera conjunta i consensuada» per evitar una ampliació de l’Aeroport de Barcelona - el Prat que «alteri l’actual funcionament de la infraestructura».

La licitació de la nova terminal satèl·lit i un nou pla director «amenacen l’actual operativa en pistes segregades», consensuada amb el territori, que «ha aconseguit minimitzar la contaminació acústica que provoca l’activitat aeroportuària sobre els municipis de Gavà i Castelldefels», expliquen des del consistori de Gavà.

«Oposar-se a qualsevol alteració de l’‘statu quo’»

«Hem fixat el nostre posicionament, que sempre serà el d’oposar-se a qualsevol alteració de l’statu quo en les decisions que afectin al desenvolupament de l’aeroport o que passin per plantejaments com els que vam patir en el passat, com és l’operativa de pistes independents», va afirmar Raquel Sánchez.

Notícies relacionades

Sánchez es va posar a disposició dels veïns i veïnes per buscar solucions a les «amenaces» d’una futura ampliació de l’aeroport del Prat des del comitè executiu de l’Airport Regiones Council (ARC), del qual és membre. L’ARC és un òrgan consultiu del Parlament Europeu que reuneix una trentena de ciutats i regions que tenen en comú la seva proximitat a un aeroport internacional.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA