SOROLL AEROPORTUARI

Raquel Sánchez, primera representant municipal en el comitè executiu de l'Airport Regions Council

L'alcaldessa de Gavà és, a més, la primera dona a entrar en la directiva d'aquest organisme, que agrupa una trentena de municipis pròxims a aeroports

L'ARC es dedica a defensar la qualitat de vida dels veïns d'entorns aeroportuaris i garantir el creixement sostenible d'aquestes infraestructures

alcaldessa-arc

alcaldessa-arc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de GavàRaquel Sánchez, va ser escollida dijous membre del comitè executiu de l’Airport Regions Council (ARC), un organisme que és òrgan consultor al Parlament Europeu i que agrupa una trentena deciutats i regions pròximes a aeroports internacionals.

Sánchez s’ha convertit així en l’única representant municipal de l’Estat i l’única dona a formar part de la directiva d’aquest organisme, que treballa per defensar la qualitat de vida de les persones que habiten en els entorns aeroportuaris i garantir el creixement sostenible d’aquestes infraestructures.

El nomenament de la primera edil de Gavà es va produir en una assemblea general de l’organisme celebrada a Brussel·les, on Sánchez va obtenir un recolzament unànime de la resta de membres de l’ARC, on també està representada la Generalitat de la mà del director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

En el discurs previ a la votació, l’alcaldessa va destacar la importància de l’ARC en un moment d’inestabilitat per alsmunicipis de l’entorn de l’aeroport del Prat. «D’una banda, se’ns va anunciar un nou Pla Director del qual no coneixem els detalls, perquè no podem col·laborar en cap de les fases, i de l’altra, hi ha una certa inestabilitat política i des de fa alguns mesos no tenim clars els interlocutors per tractar el tema», va retreure Sánchez.

Compartir experiències

En aquesta línia, va mostrar la seva intenció d’aportar experiències per col·laborar i compartir tant les bones pràctiques que s’estan portant a cap des del territori com aquelles «que no han donat els resultats esperats», amb l’objectiu d’avançar cap a «la convivència entre les infraestructures aeroportuàries i la ciutat».

Durant l’assemblea celebrada aquest dijous també es va dur a terme el canvi d’estatuts i del nom oficial de l’organisme, denominat fins ara Airport Regions Conference, amb l’objectiu de reforçar la seva perspectiva municipalista; uns canvis que coincideixen amb el 25è aniversari de la seva constitució.

Notícies relacionades

Gavà és membre del consorci des de 2013 i, des d’aleshores, s’ha involucrat de manera activa en les reunions i accions de l’organisme. El mes d’abril passat, va acollir l’última assemblea i va participar en una jornada de debat organitzada al Prat, i el 2018 va ser seu de la presentació del projecte Ànima, orientat a identificar i difondre pràctiques per reduir les molèsties del soroll aeroportuari.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA