On Catalunya

MEDI AMBIENT

Les platges del litoral metropolità celebren la segona edició de l'Acció Platges Met

La iniciativa s'emmarca en el 13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans organitzat per l'AMB, el Museu de les Ciències Naturals i els respectius ajuntaments

amb

amb

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diumenge, 10 de novembre, es durà a terme la 2a edició de l’Acció Platges Met, una jornada de sensibilització ambiental conjunta a les platges dels vuit municipis metropolitans del litoral. Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) expliquen que l’objectiu és «la preservació d’aquests espais naturals contra el canvi climàtic, la regressió del litoral i la presència de residus».

Acció Platges Met s’emmarca en el 13è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, i està organitzada per l’AMB, el Museu de les Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis.

L’11 de novembre del 2018 va néixer la jornada Acció Platges Met amb una participació de gairebé 300 persones i la realització de quatre actuacions principals: plantacions a les dunes, neteja de vegetació invasora, recreació del rescat d’un dofí i la detecció de microplàstics.

En total, es faran vuit activitats diferents per a públics de totes les edats, des de famílies fins a interessats per temes ambientals.

Les activitats de la jornada

Castelldefels i Sant Adrià de Besòs acolliran la plantació de borró –espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals, que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa– als sistemes dunars.

La platja del Prat serà l’escenari d’una ‘biomarató’, en la qual es farà un registre d’observacions d’éssers vius per descobrir quines espècies de flora i fauna es troben en aquest espai. A la de Gavà es farà un taller sobre l’hotel d’insectes i invertebrats de la platja.

A la platja del Somorrostro de Barcelona es farà un taller sobre aquests invertebrats: des d’aprendre sobre el seu cicle de vida fins al paper que tenen en l’ecosistema, passant per l’impacte del canvi climàtic en les seves poblacions.

Hi haurà tres activitats simultànies dedicades a la detecció de microplàstics a Viladecans, Badalona i Montgat. En primer lloc, a la platja de la Murtra de Viladecans es farà ‘Un mar sense rebutjos’, amb l’objectiu de conscienciar sobre el problema dels rebutjos que arriben a la platja, per a la qual cosa es farà una recollida i classificació d’aquests residus.

Notícies relacionades

A l’Escola de Mar de Badalona  es desenvoluparà una experiència del projecte ‘Plàstics 0’. Aquest taller consistirà a fer un mostreig per estudiar la dinàmica dels microplàstics presents a la platja dels Pescadors. Finalment, l’activitat ‘Plàstic a la vista’, a la platja de Montgat, consistirà en un joc per saber quins rebutjos arriben a la platja, el seu origen i els seus efectes a través d’endevinalles.

Més notícies de GavàViladecans i Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA