CAMP DE TREBALL

Una vintena de joves participen en un campus d'arqueologia a la vila romana de Can Valls de Gavà

Un total de 24 nois d'entre 14 i 17 anys duran a terme durant 15 dies tasques de neteja i manteniment dels jaciments, que combinaran amb activitats culturals i de lleure

jep2018 gava canvalls

jep2018 gava canvalls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vila romana de Can Valls de la Roca de Gavàrestaurada l’any passat, és escenari aquests dies del setè camp de treball d’arqueologia  per a joves catalans que organitza l’Agència Catalana de la Joventut juntament amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Gavà i la Fundació Pere Tarrés.

Durant 15 dies, un total de 24 joves d’entre 14 i 17 anys, procedents de diferents punts de Catalunya, duran a termetreballs arqueològics que combinaran amb activitats culturals i de lleure, com una gimcana per conèixer el municipi o sortides a la platja, així com visites a punts d’interès de la ciutat, com el refugi antiaeri, el museu o el castell d’Eramprunyà.

El camp de treball està dirigit per un equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat que coordina el projecte, al capdavant del qual hi ha Raül Molina. A nivell local, la iniciativa està impulsada conjuntament pel Museu de Gavà, el departament de Protecció Civil, la Unitat de Manteniment del consistori i les escola Eramprunyà, que acull els participants.

Dues setmanes de campus

Així, i durant les pròximes dues setmanes, els joves duran a terme tasques de neteja i manteniment d’estructures arqueològiques, així com treballs de condicionament dels accessos i espais de la zona, supervisats per l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona i l’arqueòleg Joan Garcia Targa.

La vila romana de Can Valls de la Roca, que data entre els segles I i II dC, està ubicada en una zona boscosa del sud-oest de la ciutat, entre Gavà i Castelldefels, i havia estat fins fa un any bastant deteriorada.

Notícies relacionades

Per això, l’Ajuntament va sol·licitar a la Diputació recolzament tècnic i econòmic per treballar en la seva restauració, que es va realitzar el 2018, i des d’aleshores s’ha volgut posar en valor la importància cultural i patrimonial de l’espai.  

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA