On Catalunya

OBJECTIU: PLATGES NETES

Gavà estableix un tram de platja lliure de fum i incentiva l'ús de vasos reutilitzables

foto 3238645

foto 3238645

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà serà l’escenari, al costat dels municipis veïns del Prat i Castelldefels, de la prova pilot del projecte Zero Beach, creat per Rezero i Eco-union en col·laboració amb l’Agència de Residus, l’AMB i BeMed amb l’objectiud’alliberar les platges metropolitanes de residus a través d’accions de prevenció.

Des d’aquesta setmana i durant tot el mes de juliol, les entitats, en col·laboració amb els consistoris de les tres ciutats, provaran a les platges mesures preventives com ara el foment d’espais lliures de fum i de l’ús de vasos reutilitzables, que aniran acompanyades de campanyes de sensibilització.

A Gavà, en concret, les accions començaran aquest divendres 12 de juliol i inclouran la creació d’un espai lliure de fum a l’altura del carrer Amposta, en uns 40 metres lineals de sorra. En aquesta zona, segons explica el Bruguers Digital, també es col·locaran cendrers a l’entrada perquè la gent pugui dipositar burilles.

Al mateix carrer hi haurà un punt, ubicat al passeig, on la ciutadania podrà tornar envasos i rebre a canvi 5 cèntims (amb un màxim de 10 envasos tornats al dia). Tot això, acompanyat d’educadors ambientals, que duran a terme una campanya de conscienciació ciutadana.

Platges "sanes i de qualitat"

Les accions es repetiran també en els dos municipis veïns i, una vegada avaluat l’impacte de les mesures, expliquen els organitzadors, es definirà un marc legal que faciliti als ajuntaments i a la ciutadania aconseguir platges “sanes i de qualitat”, que siguin “no només espais lúdics, sinó un paratge de qualitat i respecte a la naturalesa”.

Notícies relacionades

Cada dia, els 580 km que ocupa el litoral català pateixen l’impacte de l’acumulació de burilles, envasos i plàstics, que afecten tant el paisatge com la salut de les platges i l’economia. Segons eco-union, només el juliol del 2018, les platges van acumular una mitjana de 450.000 residus per quilòmetre quadrat, el 75%, plàstics.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA