NOU MANDAT

Raquel Sánchez, reelegida alcaldessa de Gavà: «La majoria absoluta no anirà en detriment de la voluntat de diàleg»

El nou ple municipal està constituït per 11 homes i 10 dones, tres més que en l'anterior mandat

raquel sanchez gava retallada

raquel sanchez gava retallada

2
Es llegeix en minuts
J.S.

Raquel Sánchez, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya en les eleccions del 26 de maig, ha revalidat aquest dissabte el seu càrrec com a alcaldessa de Gavà.

Sánchez ha sigut reelegida en primera votació a l’obtenir la majoria absoluta amb els vots dels 11 regidors del seu grup. Els representants de la resta de partits polítics amb representació en aquesta legislatura han votat els seus respectius caps de llista.

En el seu discurs, Raquel Sánchez ha fet referència a la decisió expressada a les urnes el passat 26 de maig: “Reprenc aquest camí iniciat fa cinc anys amb la millor companyia, amb la seguretat i l’orgull de saber i fer saber que som un gran equip, homes i dones treballadores, honestos, responsables i lleials, amb valors i principis ferms al servei de Gavà i la seva gent”.

Així mateix, va expressar que s’ha compromès a treballar “per construir ponts sempre que sigui possible i fer del diàleg i la paraula l’eina per a la construcció col·lectiva del progrés a Gavà. Els dic que la representació i la fortalesa que ens atorga la majoria absoluta no anirà en detriment de la voluntat de diàleg i d’arribar a consensos”.

Donar resposta als nous reptes

Raquel Sánchez va avançar que la gran prioritat del seu govern serà donar resposta als nous reptes d’una societat digitalitzada, d’una nova economia, de l’amenaça del canvi climàtic així com del difícil accés a la vivenda i de l’envelliment de la població.

“Hem de fer front a tot això, però sense perdre la nostra identitat, la nostra essència i per damunt de tot garantint els drets i la igualtat d’oportunitats. Hem de garantir que Gavà segueix sent una ciutat acollidora, cuidadora, cohesionada, equilibrada i atractiva per generar oportunitats, però una ciutat feta a mida de les persones”.

L’alcaldessa ha esmentat els grans projectes que determinaran el Gavà del futur, com el progressiu desenvolupament del barri de Ponent, el sector productiu ambiental dels Joncs, el nou espai Roca o la Unió de Cooperadors. I també la voluntat de continuar treballant a peu de carrer per donar resposta a les necessitats del dia a dia “garantint que Gavà continuï sent una ciutat tranquil·la, segura i amable per viure-hi”.

El ple més paritari

El nou ple municipal està constituït per 11 homes i 10 dones (tres més que en l’anterior mandat), i la Corporació arribarà gairebé a la paritat amb un 47% de regidores. Un fet que l’alcaldessa ha definit com a “important”.

Notícies relacionades

“Les dones som la meitat de la població i així hem d’estar representades totes les institucions i en totes les esferes de la societat. I perquè s’ha demostrat que quan les dones avancem, quan la igualtat i el feminisme avancen, avança tota la societat”.

Més notícies de Gavà