On Catalunya

REGRESSIÓ DEL LITORAL

Injecció de sorra extra a Gavà per mitigar els efectes del temporal

La Demarcació de Costes s'ha compromès a abocar sorra en les pròximes setmanes, tot i que encara no ha determinat el volum ni la localització de l'aportació

platja-0111215

platja-0111215

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Demarcació de Costes a Catalunya s’ha compromès amb el consistori gavanenc a fer una nova aportació extraordinària de sorra a la platja de Gavà per regenerar i pal·liar els efectes del temporal sofert durant els últims dies de Setmana Santa.

Els treballats d’aportació de sorra es duran a terme en les pròximes setmanes, abans que comenci la temporada d’estiu, i responsables municipals i de Costes acordaran ben aviat el volum i la localització de l’aportació.

En els últims dos anys ja s’han produït diverses aportacions de sorra a la platja de Gavà; el 2018 es van abocar 8.000 metres cúbics de sorra en un tram d’un quilòmetre entre els carrers Palamós i Pals, que procedien de la superfície de platges més àmplies ubicades al sud del municipi.

També es va fer el mateix a l’estiu del 2017, en un tram de costa més pròxim a Viladecans, que va rebre una aportació de 45.000 metres cúbics de sorra; i a finals del 2015, quan es va fer una altra actuació que va incloure la regeneració de la platja de Central Mar, a la qual se’n van aportar 3.800 metres cúbics.

Notícies relacionades

Aquestes actuacions, que suposen una ajuda a la recuperació del perfil del litoral, són, no obstant, una solució temporal, ja que des de l’ajuntament recorden que “no solucionen a llarg termini ni de manera prou estable el problema de la regressió” de la costa gavanenca, i que tampoc són “ni econòmicament ni mediambientalment sostenibles”.

Més notícies de Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Platges