CAMPANYA CONTRA L'INCIVISME

Gavà repartirà 'pipimplores' entre els propietaris, perquè reguin les orines dels seus gossos

És una de les mesures proposades pel consistori per erradicar les actituds incíviques a la ciutat, on es recullen 70.000 excrements de gos a l'any

Així, el municipi segueix l'exemple de localitats com l'Hospitalet o Mataró, però de moment no imposarà sancions a qui no les utilitzin, com sí que fan d'altres

zentauroepp39267151 mataro 12 07 2017 mataro sancionara a los usuarios  que no l170712123934

zentauroepp39267151 mataro 12 07 2017 mataro sancionara a los usuarios que no l170712123934 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà ha iniciat una campanya per erradicar l’incivisme  entre la població, dirigida especialment alspropietaris d’animals, cap a qui s'adreça una de les mesures més destacades: el repartiment de ‘pipimplores’ per ruixar les orines dels gossos, amb l’objectiu d’evitar males olors i brutícia.

D’aquesta manera, el consistori vol plantar cara a la que s’ha convertit en una de les principals problemàtiques de la ciutat: l’elevada presència d’excrements en la via pública. Situació que, a més, es tradueix en xifres; concretament, en els70.000 excrements que es recullen cada any al municipi. 

Aquesta iniciativa, que es posarà en marxa en les pròximes setmanes, segueix l’exemple d’altres ciutats que ja han adoptat la mateixa mesura. És el cas de Mataró –on les sancions per no regar les orines dels gossos poden assolir els 750 euros–; l’Hospitalet, que va aprovar la mesura a l’octubre, o Cornellà. En aquest últim cas, sense sancions.

Tampoc n’hi haurà en el cas de Gavà, però l’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha volgut recordar als veïns que poden enfrontar-se a “les corresponents sancions en cas d’incomplir les ordenances municipals que regulen els usos de la via pública o sobre la tinença responsable d’animals”.

Al foment del civisme

La campanya, batejada sota el nom ‘Fem les coses bé’, pretén implicar tota la ciutadania a través d’accions tant individuals com col·lectives. Una altra de les línies d’actuació serà, per tant, la promoció del reciclatge i la recollida d’escombraries, i també la conscienciació sobre el soroll a la via pública i la cura del mobiliari urbà.

En aquest aspecte, Sánchez ha volgut posar de relleu els 5 milions d’euros invertits pel consistori per millorar la recollida i la gestió de residus, i el reforç de la vigilància “encaminada a prevenir l’incivisme i els abocaments incontrolats”. Però, afegeix: la responsabilitat és compartida i la ciutadania també ha de posar de part seva.

Notícies relacionades

També ho farà el sector comercial de la ciutat, perquè els establiments que s’adhereixin a aquesta iniciativa municipal rebran material informatiu i pautes per gestionar correctament els seus residus, i un adhesiu que certificarà la seva participació en la campanya.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Gossos