IMPULS AL RECICLATGE

Gavà inicia el procés de renovació de tots els seus contenidors

La substitució es va iniciar al barri de Gavà Mar i s'ha anat expandint a la resta de la ciutat, on es col·locaran un total de 1.130 contenidors nous

El Pla municipal inclou la renovació de la flota de vehicles de recollida d'escombraries i el desplegament d'altres iniciatives per incentivar el reciclatge

gav

gav

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’Ajuntament de Gavà va iniciar la setmana passada el canvi de contenidors de recollida de residus que es durà a termea tot el municipi a través del’empresa municipal Presec i que comportarà la instal·lació de 1.130 contenidors nous.

El procés de substitució es va iniciar al barri de Gavà Mar i s’ha anat estenent progressivament a altres punts de la ciutat, com el barri de la Sentiu i algunes àrees del sector nord de la ciutat.

De moment, es renovaran 830 contenidors de restes de residus, vidre, paper i cartró i plàstic, i durant la pròxima tardor del 2019 es farà el mateix amb els 300 contenidors de fracció orgànica.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, destaca que els nous dipòsits seran“més accessibles perquè les persones invidents i amb problemes de mobilitat ho tinguin més fàcil a l’hora de deixar els residus”.

Aquest desplegament és fruit del nou model de recollida i gestió de residus que el consistori va anunciar el mes de juliol passat i que comporta una inversió de 5 milions d’euros, una de les més importants del mandat de Sánchez.

L’objectiu d’aquest nou model és augmentar els índexs de reciclatge i modernitzar el sistema de recollida de la ciutat, a fi d’assolir la quotes marcada per la Unió Europa en matèria de reciclatge de 50% de recollida selectiva el 2020.

Gavà està actualment dins de la mitjana metropolitana, amb prop del 35% de recollida selectiva, però l’alcaldessa puntualitza en declaracions recollides per elbruguersdigital.cat que, malgrat això, és “una de les ciutats que més residus generen”.

Renovació de vehicles

El nou pla municipal inclou, a més, la renovació de la flota de vehicles Presec per noves unitats més silencioses i menys contaminants, que milloraran el servei de recollida i que estaran propulsades per Gas Natural Comprimit. El procés de renovació s’està realitzant de manera progressiva entre el 2017 i el 2019.

A més de la renovació de contenidors i vehicles, el nou model de gestió de residus fomentarà el desplegament d’altres iniciatives com ara el sistema de recollida porta per porta, que es realitza actualment als barris de Bruguers i la Sentiu i que s’ampliarà el 2019 a l’Illa del Centre i la Rambla.

Notícies relacionades

Una altra de les accions del nou model implicarà la realització de tallers de sensibilització ciutadana, especialment a les escoles, perquè els veïns i veïnes sumin esforços per millorar els índexs de reciclatge de la ciutat.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA