La Policia de Gavà intensifica el control sobre els propietaris de gossos

Un grup de set agents locals, uniformats o de paisà, patrulla els 'punts calents' de la ciutat durant tot el mes d'octubre per sancionar accions incíviques

para-enviar

para-enviar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant aquest mes d’octubre, la Policia Local de Gavà està duent a terme una campanya dedicada a incrementar el control sobre els propietaris de gossos, assegurant-se que compleixen ambl’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics i imposant les sancions pertinents.

Tot i que els agents locals ja s’encarreguen habitualment que no es cometin infraccions en aquest àmbit, durant aquestes setmanes s’està destinant un servei específic amb controls concrets a càrrec de set integrants de l’Àrea de Policia de Proximitat: cinc agents, un caporal i un sergent.

Els efectius, que poden anar uniformats o vestits de paisà, vigilen diferents zones de la ciutat, però especialment aquelles on la Policia Local ha detectat un nombre més alt d’infraccions o d’on procedeixen la majoria de queixes ciutadanes.

Aquests 'punts calents’ són els jardins Tomás i Valiente –al voltant de l’INS Calamot–, el parc de la Torre Lluc, la plaça del Pare Poveda i la del Primer de Maig, el passeig de Joan Maragall i la plaça Catalunya.

Tot i que se sanciona qualsevol infracció recollida en l’ordenança municipal, els agents vigilen especialment tres aspectes: la no recollida dels excrements, la correcta documentació dels animals i la seguretat –corretges, morrions, edat de la persona que passeja el gos, nombre d’animals que porta–.

Notícies relacionades

Aquesta ordenança estableix sancions de fins a 1.500 euros per als qui no recullin les deposicions fecals de la via pública i de fins a 2.405 –la més elevada– per als que portin un gos catalogat com a potencialment perillós (PPP) sense la llicència pertinent.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA