ACTE DE SUPORT A LES VÍCTIMES

Gavà es torna a concentrar per condemnar la violència masclista

Les atletes del Club Atletisme Gavà van participar en l'acte de repulsa contra la violència masclista que s'organitza cada mes a la plaça Major

img 2897-1

img 2897-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com fa cada mes, Gavà va mostrar de nou el seu rebuig contra la violència masclista en un acte celebrat aquest dimarts a la plaça Major que va comptar en aquesta ocasió amb la participació de quatre atletes del Club Atletisme Gavà.

El club va voler mostrar així el seu suport a l’acte organitzat per l’Ajuntament de Gavà i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la ciutat i condemnar els assassinats comesos per violència masclista, una xacra que només aquest any ja ha segat la vida de 23 dones a Espanya.   

Irene Rovira, Ángela Pérez, Inés Baltic i Sònia Fernández van ser les encarregades de llegir el manifest a favor de les víctimes, en el qual van deixar patent el seu rebuig cap a qualsevol manifestació de violència masclista i el seu suport a la causa.  

Les atletes van retre homenatge recordant els noms i les històries amagades darrere d’aquestes xifres, i no només d’aquestes, sinó que van voler recordar a més “totes aquelles dones que no es reflecteixen en les xifres oficials, però que també són víctimes d’aquesta violència”.

“Avui volem sobretot fer una crida a la societat d’avui dia i defensar les dones assassinades per violència masclista i donar suport a les seves famílies”, va dir Rovira en declaracions a Gavà TV.

Atenció a les dones a l’estiu

La regidora d’Igualtat, Gemma Badia, va recordar a més que el SIAD continuarà oferint els seus serveis durant el mes d’agost a totes aquelles dones que el requereixin en horari de matins, de dilluns a divendres de 10 a 15 h.

Badia va animar igualment els qui ho necessitin a trucar al telèfon 900900120 que l’Institut Català de les Dones (ICD) posa a disposició de les dones que pateixin qualsevol actitud o violència masclista.

“Tot i que Gavà té un protocol contra la violència masclista, recomanem que sempre que es detecti una agressió masclista es truqui al telèfon d’atenció i es confiï a transmetre aquesta informació”. Així mateix, la regidora va recalcar la professionalitat del SIAD i la possibilitat que tenen les gavanenques d’aprofitar aquest recurs municipal.

Notícies relacionades

La trobada, celebrada mensualment, reuneix durant 10 minuts tots els i les assistents que desitgin participar en aquest acte de repulsa i acaba amb un minut de silenci final en record de les víctimes. El pròxim acte tindrà lloc l’últim dimarts del mes, 28 d’agost, al mateix lloc.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA