PRIMERA VISITA DEL NOU GOVERN

La ministra Reyes Maroto posa la planta Roca de Gavà i Viladecans com a exemple de negoci familiar convertit en referent internacional

Maroto ha visitat la ciutat per conèixer de primera mà el projecte de transformació integral de l'espai on es va fundar la centenària empresa

visita roca

visita roca

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto ha visitat aquest dimarts la planta de producció de Roca situada a Gavà i Viladecans per conèixer de primera mà el projecte de modernització de l’actual recinte industrial.

Durant la seva visita a les instal·lacions, la ministra ha volgut destacar “la trajectòria empresarial de Roca i la seva aposta de futur” i ha situat l’empresa com “un clar exemple de com un negoci familiar industrial es pot convertir en tot un referent dins i fora d’Espanya”.

Durant el seu recorregut per l’edifici històric i la planta de porcellana sanitària, s’ha presentat a la ministra el projecte de transformació de l’Espai Roca, situat al mateix lloc on va néixer l’empresa ara fa més de 100 anys.

Aquest projecte, desenvolupat per Roca en col·laboració amb els dos Ajuntaments, respon a la necessitat d’adaptació de l’activitat al sistema productiu actual i a la voluntat de l’empresa d’arrelar-se al territori.

A més de la construcció d’una nova planta, equipada amb les tecnologies més avançades del sector, aquest nou Espai Roca preveu el trasllat de la seu corporativa del Grup a les noves instal·lacions, a més de donar un impuls a la construcció d’un parc empresarial innovador construït de manera sostenible.

Gavà i Viladecans, motor del cinturó metropolità

L’alcaldessa de GavàRaquel Sánchez, ha agraït a Maroto la visita i “el seu compromís amb el projecte de futurque estem construint junts Roca, Gavà i Viladecans”. Sánchez ha volgut remarcar, a més, el potencial de les dues ciutats i la seva capacitat per convertir-se en un “motor d’activitat econòmica, innovació industrial i renovació urbana”.

L’alcaldessa ha destacat a més el “posicionament estratègic” que ocupen les dues localitats llobregatencs, una cosa que els permetrà “liderar els canvis a l’entorn metropolità i en benefici del conjunt del territori català i espanyol”.

Sánchez no ha dubtat a assegurar que aquesta és “l’hora de la reactivació econòmica”, de “consolidar llocs de treball i generar nova ocupació” i que, per tant, ara toca “crear noves oportunitats”. Fet, n’està convençuda, que ajudarà en aquesta nova etapa que inicia la planta Roca.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, que ha destacat la importància “que una de les primeres visites de la nova ministra a espais industrials hagi sigut a la fàbrica de Roca de Gavà i Viladecans”, cosa que, assegura, “reafirma el valor d’un dels projectes de transformació industrial més importants per a Catalunya i Espanya en els pròxims anys”.

El màxim regidor viladecanenc s’ha mostrat “molt orgullós de poder mostrar a Reyes Maroto que Viladecans és una punta de llança per a la recuperació de l’economia, amb bons projectes en diferents sectors que treballen per generar més ocupació i benestar social”.

Una empresa arrelada a la ciutat

La ministra ha visitat les instal·lacions del Grup Roca, una empresa molt arrelada a les ciutats de Gavà i Viladecans, que s’ha convertit ja en un símbol identitari de la seva faceta industrial.

L’empresa, dedicada al disseny, a la producció i la comercialització de productes destinats a l’arquitectura, la construcció i l’interiorisme, compta amb 23.600 treballadors, té presència a diversos racons del globus i va celebrar l’any passat els seus 100 anys a la ciutat.

El CEO de Roca Group, Ramón Asensio, ha remarcat l’“honor” que suposa per a l’equip haver rebut la ministra i “haver tingut l’oportunitat de compartir amb ella una visió general de la companyia” i, més concretament, “d’aquest espai que ens va veure néixer com a empresa”.  

Asensio ha volgut destacar, a més, la trajectòria d’una empresa que continua representant “fidelment els valors familiars i la singularitat d’un model empresarial basat en l’estabilitat, la independència financera i la creació de valor compartit amb els clients i les societats en què operen”.

Per a això, assegura, ha sigut molt important la planta Gavà-Viladecans, on conflueixen tres etapes: “la històrica, la present i la futura”, que es durà a terme gràcies a aquest “projecte de modernització”.

Notícies relacionades

Maroto ha encapçalat una delegació formada pel secretari general d’Indústria i de la petita i mitjana empresa, Raúl Blanco; la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera, i el director general de la ministra d’Indústria, Juan Ignacio Díaz.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA