AUGMENT GENERALITZAT AL LITORAL CATALÀ

El preu de la vivenda a Gavà puja un 4,2% el 2018

La ciutat és una de les disset de la costa catalana que ha vist incrementat el preu de la vivenda aquest últim any

foto 3145517

foto 3145517

1
Es llegeix en minuts
ACN

Gavà és un delsdisset municipis de la costa catalana en els qualss’ha incrementat el preu de la vivenda aquest últim any, segons un informe de la societat de taxació Tinsa.

En concret, el preu del metre quadrat s’ha situat en 2.276 euros, la qual cosa suposa un increment del 4,2% respecte a l’any anterior, quan s’acostava als 2.181 euros.

Tot i que la dada se situa un 37,2% per sota dels màxims registrats fins ara, Gavà forma part del conjunt dels 17 municipis que han apujat el preu, d’entre les 23 localitats del litoral català que s’inclouen a l’informe de Tinsa.

Només a sis localitats el preu de la vivenda ha descendit. Sitges és la ciutat que mostra un augment més gran i Calonge (Baix Empordà) la localitat on més han baixat els preus.

Pujada generalitzada

L’informe de Tinsa cobreix tot el litoral espanyol i analitza un total de 147 municipis entre el primer trimestre del 2017 i 2018. En aquest últim, s’ha pogut observar que en 104 dels 147 –70%–, el preu s’ha incrementat, fet que mostra que el cas de Gavà es correspon amb la tònica general de la costa espanyola.

Els resultats mostren, a més, que, dels 147 municipis estudiats, a la meitat hi han arribat promocions d’obra nova, mentre que l’any anterior només ho havia fet al 37% de les localitats.

Una cosa que s’explica per la reducció de l’estoc de vivenda nova ubicada a la costa, que estava sense vendre com a conseqüència de l’esclat de la bombolla immobiliària. Ara l’estoc de pisos sense vendre s’està reduint considerablement, segons l’empresa.

Dins de la costa en general, a la barcelonina –els nou municipis que la componen– el preu mitjà del metre quadrat s’ha situat en 2.023 euros, fet que suposa això un increment del 7,5% respecte a l’any anterior.

Notícies relacionades

Aquest preu està un 38,3% per sota del valor màxim, registrat el 2007 just abans que explotés la bombolla immobiliària.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA