DIVERSITAT SEXUAL

Gavà inaugura un nou servei per atendre i prevenir la LGTBIfòbia

El Servei d'Atenció Integral preveu informar, atendre i assessorar el col·lectiu LGTBI i tota la ciutadania sobre els seus drets

nou-servei-atenci-lgtbi

nou-servei-atenci-lgtbi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà ha inaugurat un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) de Diversitats Sexuals i de Gènere, un espai de proximitat dirigit a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per la seva identitat sexual o de gènere.

El SAI vol ser, a més, un espai de sensibilització i informació per a persones i entitats, amb la idea de mostrar la diversitat d’orientacions sexuals i d’identitat de gènere existents,amb l’objectiu de prevenir la LGTBIfòbia.

Aquest recurs vol donar resposta tant a les situacions de discriminació com a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació i derivació que tingui la ciutadania en relació amb la diversitat sexual i de gènere, per consolidar-se com un referent local per al col·lectiu LGTBI.

A través del SAI s’atendrà les persones que estiguin en aquesta situació de tres maneres possibles: presencialment, per telèfon o de manera telemàtica. L’objectiu és, d’una banda, oferir informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGTBI i el seu exercici.

A més, es preveu donar suport social en la tramitació de la targeta sanitària amb el gènere que un senti com a propi i derivacions a serveis sanitaris i especialitzats.

D’altra banda, aquest nou servei treballarà en la detecció, l’atenció i la derivació a especialistes en situacions de discriminació per raons d’identitat, orientació o expressió de gènere.

Per desplegar aquest servei, l’Ajuntament de Gavà i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat firmaran un acord de col·laboració per apropar el servei a la ciutadania i garantir l’adequació de les respostes i l’agilitat de les gestions necessàries en cada cas.

Notícies relacionades

La seu del SAI s’ubica actualment a les dependències del consistori i per demanar més informació o programar una visita és necessari concertar cita prèvia via mail a atenciolgtbi@gava.cat o per telèfon.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’ EL PERIÓDICO DE CATALUNYA